10 jel, hogy a pasid a legrosszabbat hozza ki belőled

10 jel, hogy a pasid a legrosszabbat hozza ki belőled

Címlap / Szerelem / 10 jel, hogy a pasid a legrosszabbat hozza ki belőled

Ha magadra ismersz az alábbi tíz pontban, akkor félő, hogy a pasid a legrosszabbat hozza ki belőled.

1. Mindenki mást elhanyagolsz miatta

Természetes, hogy a párok sok időt töltenek együtt, de amennyiben minden családi és baráti összejövetelt kihagysz csak azért, hogy vele lehess, akkor az egy egészségtelen kapcsolat. Ha a párod igazán szeret, fontos neki, hogy ápold a többi kapcsolatodat is.

2. Folyton kimerült vagy

Egy párkapcsolatba kell ugyan munkát fektetni, de ha állandóan vitatkozol, aggódsz, féltékenykedsz vagy magyarázkodsz, illetve úgy érzed, csak adsz, de semmit nem kapsz vissza, akkor gond van.

3. Apró dolgokon is felkapod a vizet

Nem vitte le a szemetet, vagy nem kapcsolta le a villanyt, te pedig mint egy fúria, magadból kikelve kiabálsz vele? Ez annak a jele, hogy az idegeid pattanásig feszültek és már a legkisebb bosszúság kicsapja nálad a biztosítékot.

4. Állandóan féltékenykedsz

Nem is vagy féltékeny típus, mégis őrjöngsz, ha látod, hogy egy másik lánnyal beszél?  Titokban belenézel a telefonjába? Ez nagyon káros viselkedés és ideje elgondolkoznod, miért teszel ilyen hozzád méltatlan és karakter-idegen dolgokat. 

5. Erősíti a rossz szokásaidat

Egész életünkben arra kell törekednünk, hogy jobbá váljunk. Ha úgy döntesz például, hogy leteszed a cigit vagy kevesebb alkoholt fogyasztasz, a partnerednek ebben támogatnia kell téged. Nem kell, hogy feltétlenül veled tartson mindenben – habár az lenne a legjobb – de amennyiben ő mégis cigivel vagy itallal kínálgat, akkor csak akadályoz abban, hogy a lehető legjobb verzióddá válj.

6.
Másképp viselkedsz mellette

Már megjegyezték a barátaid, hogy megváltozol, amint a párod jelen van? Azon kapod magad, hogy jelenlétében megválogatod a szavaidat vagy zavarban vagy, esetleg olyan dolgokat mondasz amiket később megbánsz? Ha nem mered előtte felvállalni az igazi személyiséged, akkor ő nem neked való társ. 

7. Irigykedsz a boldog párokra

Ha látsz egy láthatóan boldog, kiegyensúlyozott párt és csak arra tudsz gondolni, hogy bárcsak ti is ilyenek lennétek, az nem jó jel. Még súlyosabb a helyzet, ha egyenesen neheztelsz és irigykedsz mások kapcsolatának kiegyensúlyozottságára, ez ugyanis minden esetben a saját frusztrációdból fakad.

8. Minden veszekedésben győznöd kell

A szerelem nem verseny vagy a dominancia fitogtatása. Amennyiben kettőtök dinamikája érezhetően hatalmi harc, akkor a legrosszabbat hozzátok ki egymásból, pedig egy egészséges párkapcsolatban a felek egyenlőek. Ez abban is megmutatkozik, hogy olykor kompromisszumot hoznak a másik érdekében vagy bocsánatot kérnek a másiktól.

9. A veszekedéseitek csúnyák

Veszekedés minden párnál előfordul, de ha köztetek nem sima nézeteltérések vannak, hanem rendszeres a törés-zúzás, üvöltözés, a trágár szavak használata és az, hogy olyan dolgokat vágsz a másik fejéhez, amikkel direkt mélyen meg akarod bántani őt, akkor érdemes elgondolkodni, hogy a megfelelő emberrel vagy-e együtt. 

10. Úgy érzed, nem támogat

Az álmaidról, céljaidról mesélsz neki és úgy tűnik, nem is figyel rád, sőt – ami még rosszabb – kineveti a terveidet? Esetleg közlöd vele, hogy diétázol, ő mégis nyaggat, hogy rendeljetek pizzát? Az a férfi, aki nem tiszteli a döntéseidet, csak hátráltat az életben.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást