Egészség / Életmód / Táplálkozás

10 étel, ami sokat segíthet megelőzni a rákos megbetegedéseket

10 étel, ami sokat segíthet megelőzni a rákos megbetegedéseket

Utóbbinál különösen nagy szerepe van az étrendnek, méghozzá pozitív és negatív irányban is. Az alábbi tíz étel rendszeres fogyasztása viszont segít megelőzni a rákos betegségeket.

1/10 Brokkoli

A brokkoli ízéért nem mindenki rajong, pedig a kis zöld fára emlékeztető zöldség fogyasztása nagyon egészséges. Nemcsak C és K-vitaminban gazdag, hanem csírája értékes szulforafánt is tartalmaz, mely több laboratóriumi és állatkísérlet szerint jótékony hatással bír a rosszindulatú daganatokkal szemben, főleg a vastagbél- és prosztatarák esetében. 

2/10 Sárgarépa

A nyuszik tudják, mi a jó: tudósok ugyanis öt olyan kísérletet is folytattak a közelmúltban, mely a sárgarépa gyomorrák elleni hatását mutatta ki, de olyan felmérés is született 1.266 résztvevővel ami kimutatta, hogy azok a dohányos emberek, akik egyáltalán nem fogyasztottak karottát, háromszor akkora eséllyel kaptak tüdőrákot.

3/10 Bab

Májbab, tarkabab, fehérbab: mindegyik egészséges. A bab magas rosttartalma lehet az, ami hatékonnyá teszi a végbélrák megelőzésében. Állatkísérletek bizonyítják, hogy a betegségben szenvedő, de fekete babot fogyasztó patkányok szervezetében a rákos sejteket a bab 75 százalékban képes volt blokkolni. 

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást