Életmód / Egészség / Táplálkozás

10 étel, ami segít megelőzni a rákos betegségeket

Utóbbinál különösen nagy szerepe van az étrendnek, méghozzá pozitív és negatív irányban is. Az alábbi tíz étel rendszeres fogyasztása viszont segít megelőzni a rákos betegségeket.

Brokkoli

A brokkoli ízéért nem mindenki rajong, pedig a kis zöld fára emlékeztető zöldség fogyasztása nagyon egészséges. Nemcsak C és K-vitaminban gazdag, hanem csírája értékes szulforafánt is tartalmaz, mely több laboratóriumi és állatkísérlet szerint jótékony hatással bír a rosszindulatú daganatokkal szemben, főleg a vastagbél- és prosztatarák esetében. 

Sárgarépa

A nyuszik tudják, mi a jó: tudósok ugyanis öt olyan kísérletet is folytattak a közelmúltban, mely a sárgarépa gyomorrák elleni hatását mutatta ki, de olyan felmérés is született 1.266 résztvevővel ami kimutatta, hogy azok a dohányos emberek, akik egyáltalán nem fogyasztottak karottát, háromszor akkora eséllyel kaptak tüdőrákot.

Bab

Májbab, tarkabab, fehérbab: mindegyik egészséges. A bab magas rosttartalma lehet az, ami hatékonnyá teszi a végbélrák megelőzésében. Állatkísérletek bizonyítják, hogy a betegségben szenvedő, de fekete babot fogyasztó patkányok szervezetében a rákos sejteket a bab 75 százalékban képes volt blokkolni. 

Fahéj

A ceyloni fa héjából, azaz kérgéből készül fűszer aromája miatt népszerű, de egészséges is. Egy laboratóriumi kísérlet eredménye szerint a fahéj-kivonat nemcsak a gyulladást és a vércukrot csökkentette, hanem a rákos sejtek terjedését is eredményesen akadályozta, sőt egy részüket el is pusztította.

Olvastad már?  10+1 párakedvelő növény a fürdőszobába

Mogyoró

Egy csaknem húszezer résztvevő segítségével végzett felmérés szerint a nagyobb mértékű mogyoró-fogyasztás csökkentette a rákban való elhalálozás esélyét. Egy másik kutatás 30 éven keresztül vizsgált 30.708 embert, akiknél a mogyoróevés a pajzsmirigy-, végbél- és endometrium rák kialakulásának esélyét csökkentette.

sarsmis/depositphotos.com

Tovébbi 5 étel a következő oldalon, lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2