4 zseniális módszer arra, hogyan rejtsd el a lenőtt körmeidet

4 zseniális módszer arra, hogyan rejtsd el a lenőtt körmeidet

Címlap / Stílus / Test / 4 zseniális módszer arra, hogyan rejtsd el a lenőtt körmeidet

A legtöbb manikűrös a kijárási korlátozások miatt már nem fogad vendégeket – azok pedig, akik nem szedették le időben a körmeiket, most elég nagy bajban lehetnek. Az épített és géllakkos körmöket ugyanis otthon nagyon nehéz ápolni anélkül, hogy lereszelnéd róla a lakkot, letépkedni pedig kicsit sem ajánlott a festéket. Az alábbi trükkök segíthetnek, hogy még karanténban is csinosak maradjanak a kezeid.

Lássuk be: a géllakk a világ egyik legkényelmesebb dolga. Elég 3-4 hetente újrarakatni, addig pedig gyönyörűen díszíti a körmeidet, nem kell vele foglalkozni, nem pattog, nem kopik. Csakhogy kijárási korlátozás idején nem túl szerencsés – már akkor nem, ha a manikűrösöd a világjárványra való tekintettel szünetelteti a munkáját.

Sokan előrelátóan leszedették a körmeiket, mielőtt a korlátozásokat bevezették, még többen vannak azonban – köztük én is -, akik nem voltak ilyen ügyesek, és most lenőtt körmökkel kell megküzdeniük. Számukra az alábbi tippek életmentők lehetnek – na jó, talán nem életmentők, de körömmentők biztosan. Vigyázat: egy kis kreativitás szükséges!

Drágaköveket a körmöd aljára!

A legegyszerűbben úgy tudod eltüntetni a lenövést a körmeidről, ha strasszokat és más köveket ragasztasz arra a területre, ahol már látszik az eredeti körmöd.

Ilyeneket bármilyen körömboltban tudsz kapni, sőt, talán még kínai áruházak is árusítják őket.

Minél szebb a kő, annál jobb lesz a végeredmény is – csak arra figyelj, hogy ne csak a festett rész aljáig dolgozz, hanem egy kicsit feljebb is.

Így nem lesz annyira egyértelmű, hogy a lenövést akarod eltakarni.

Használj aranyfóliát!

Ezt is körömüzletekben kaphatsz, de ugyanúgy előfordulhat, hogy nagyobb kínai áruházakban is árulnak.

Ha igazán szép eredményt szeretnél, akkor a fólia színéhez hasonló árnyalattal kened be a lenőtt részt, és utána teszed csak fel a díszítőelemet.

Ugyanaz vonatkozik erre is, mint a kövekre: egy kicsit mindig dolgozz feljebb, hogy ne legyen annyira feltűnő, mit akarsz elérni.

Csillámot mindenhova!

Ilyenkor a csillámos körömlakkal a legegyszerűbb dolgozni, hiszen eltünteti a hibákat, és nagyon jó fedést biztosít.

Éppen ezért bármilyen, intenzív csillámos színnel nekiállhatsz félhold alakban kitölteni a lenövésedet.

Ehhez kell majd egy kis kézügyesség, vagy egy megfelelő sablon, amit szintén körömüzletben tudsz beszerezni.

Arra figyelj, hogy a csillogó körömlakk színe menjen az eredeti géllakkod vagy porcelánod árnyalatához!

Próbálkozz ombréval!

Ez kifejezetten nehéz technika, és csak azoknak ajánlott, akiknek tényleg van kézügyessége – viszont nagyon szépen vissza lehet hozni a segítségével a manikűr szépségét, akkor is, ha tényleg nagy már a lenövés, amiről beszélünk.

A lényeg az, hogy azt a részt, ahol a lenövés elkezdődik, és ahol a saját körmöd találkozik a lakkal, egy kicsit reszeld meg – ez azért kell, hogy ne legyen annyira feltűnő, hol kezdődik a körmöd, és hol ér véget a lakk.

Utána a körmöd tövétől kezdd el ombre technikával felfesteni a másik színt, akár sima körömlakkal is.

Erre is igaz, hogy az intenzív csillámos lakkok jobb megoldást biztosítanak – ombrét kifejezetten könnyebb velük csinálni, mint sima lakkal.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást