Zöldséges soba és tofu

Zöldséges soba és tofu

Címlap / Életmód / Receptek / Zöldséges soba és tofu

Az alábbi pikáns étel, zöldségekben gazdag. Mogyoróvaj helyett próbáld ki a még egészségesebb mandulavajat.

Hozzávalók

– 225 g soba tészta (japán spagettiféle)
– durva só
– 2 evőkanál szőlőmag olaj
– 400 g tofu, felkockázva
– 2 piros csemegepaprika, vékonyra csíkokra szelve
– 1 fej brokkoli, apró virágokra szedve, tő nélkül
– 1 fej kínai kel, vékonyra szeletelve
– 4 cikk fokhagyma, apróra vagdalva
– ½ teáskanál pirospaprika pehely
– 3 evőkanál mandulavaj
– 3 evőkanál rizsecet
– 2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés

1. Egy nagy lábas vízben főzd meg a soba tésztát, körülbelül 10 percig. Szűrd le, majd öblítsd le hideg vízzel. Tedd félre.

2. Hevíts fel egy evőkanál olajat egy tapadásmentes serpenyőben, közepes láng fölött, majd add hozzá a tofut és sózd meg. Néha megkavarva, pirítsd aranyszínűre, 12-15 perc alatt. Amikor elkészült öntsd egy tálcára, majd tedd félre.

3. Ugyanabban a serpenyőben hevítsd fel a megmaradt olajat és add hozzá a csemegepaprikát, a brokkolit, a kínai kelt, a fokhagymát és a pirospaprika pelyheket. Ízesítsd sóval. Fedd le, majd néha kavargasd meg. A zöldségeket párold ropogósra, körülbelül 8-10 percig.

4. Közben készítsd el a szószt. Egy kis tálban keverd össze a mandulavajat 2 evőkanál vízzel, az ecettel és a szójaszósszal. A zöldséges serpenyőhöz add hozzá a tésztát, a tofut és a szószt. 2-3 percig kavargasd, amíg a tészta átmelegszik.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!