Zárkózott vagy? Íme néhány tipp, amivel nyitottabbá válhatsz a világra

Zárkózott vagy? Íme néhány tipp, amivel nyitottabbá válhatsz a világra

Címlap / Életmód / Egészség / Zárkózott vagy? Íme néhány tipp, amivel nyitottabbá válhatsz a világra

A te környezetedben is biztosan nagyon sok zárkózott ember van, még akkor is, ha elsőre nem ezt gondolod róluk. Sőt, lehet, hogy vannak olyan szituációk, amelyekben te is hirtelen bezárkózol és kényelmetlenül érzed magad. Ha nagyobb társaságban nehezen tudsz csak feloldódni, próbáld ki, hogy az alábbi néhány apróságon változtatsz – meglátod, sokkal komfortosabban fogod utána érezni magad!

Billentsd ki magad

Első lépésként nem árt, ha nem mindig a biztonságos területeken belül mozogsz, tehát nem csak a saját társaságoddal mész ide-oda, hanem keresed az újat, az ismeretlent.

Persze nem kell az egészet egyedül csinálnod, könnyebb, ha van egy társad, aki egy biztonsági hálóként melletted áll és biztat.

Tipp: Keress olyan eseményeket, amik érdekelnek, és fogadd meg, hogy minden hónapban kipróbálsz valami újat, mondjuk elmész egy számodra ismeretlen helyre, ahol új emberekkel találkozhatsz.

Nyiss a világra

Az persze nem elég, hogy elmész egy rendezvényre, egy buliba vagy egy összejövetelre, hogyha végig egyedül álldogálsz, a mobilodat nyomkodod vagy azokkal beszélgetsz, akikkel odamentél.

Fontos, hogy még ha zárkózott is vagy, próbálj meg egy kicsit nyitni a külvilágra és tudatosan figyelni a metakommunikációdra, hiszen ez, ha nem is gondolnád, nagyon sokat számít.

Tipp: Néhány perc mobilozás után tedd el a telefonod, a keresztbe tett kezek és lábak védekező pozíciójából pedig zökkenj ki egy kicsit, és keresd a társaságot a tekinteteddel.

Közelíts okosan

Amikor egy helyiség tele van számodra ismeretlen, egymással beszélgető emberekkel, akkor elsőre lehetetlennek tűnik az, hogy te is odamenj, beszélgess és jól mulass a többiekkel.

Hogyan kellene elkezdened? Jó taktika, ha nem a nagyobb társaságokkal kezded, hanem olyan körökbe próbálsz becsatlakozni, ahol hárman-négyen állnak, hiszen itt könnyebb lesz az ismerkedés és az érvényesülés is.

Így biztosan komfortosabban érzed majd magad ismerkedés közben, mintha egy olyan társaságba próbálnál becsatlakozni, ahol mindenki ismeri egymást és egyébként is annyian vannak, hogy a nevekkel is bajba kerülsz.

Érdeklődj!

Minden társaságban sikered lesz, ha nem folyamatosan magadról beszélsz, de nem is mindig csak hallgatsz, hanem megtalálod az arany középutat.

Mit is jelent ez? Hagyd, hogy mások magukról beszéljenek, és kérdezz is tőlük miért vagy hogyan kezdetű kérdéseket, amik jobban előreviszik a beszélgetést és azt mutatják, hogy tényleg érdeklődsz.

A jó hallgatóság mindig szimpatikus – ha alapvetően egy kicsit introvertált vagy, akkor ezzel biztosan nem lesz majd problémád. Hidd el, minden percben jobban fogod magad érezni társaságban, és lépésről lépésre egyre inkább megnyílsz majd.

Tartsd fenn!

Első lépésként szuper, ha élőben ügyesen kezeled a kommunikációt, társasági életet élsz és egyre több új emberrel megismerkedsz, de az is fontos, hogy a számodra értékes kapcsolatokat fenntartsd és időről időre ápold.

Ha például egy rendezvényen új emberekkel találkozol, akkor kérd el az elérhetőségüket, jelöljétek be egymást Facebookon, vagy keressetek egy olyan csatornát, ahol továbbra is tudtok kommunikálni.

Tipp: Szuper, ha mindig egyeztettek egy következő találkozót is, így több az esély arra, hogy nem kopnak el a frissen kötött ismerettségek.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!