Így tartsd frissen a zacskózott salátát

Így tartsd frissen a zacskózott salátát

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Így tartsd frissen a zacskózott salátát

A leveles zöldségek, például a kelkáposzta, a spenót és a saláta a legsokoldalúbb ételek közé tartoznak. Számtalan ételben otthon vannak, a színes salátáktól a kiadós szendvicsekig. A leveles zöldségek hemzsegnek az alapvető tápanyagoktól, beleértve a C-vitamint és a kalciumot.

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Ha általában zacskós zöldeket vásárolsz, akkor valószínűleg volt már olyan szerencsétlen tapasztalatod, hogy a vásárlás után néhány nappal fonnyadt, nyálkás leveleket találtál a zacskóban. De mi a titka annak, hogy a salátád még napokkal a vásárlás után is étvágygerjesztő legyen? Ezt mondják a szakértők!

A zacskós salátalevelek tárolásának helyes módja

A zöld leveles zöldségre fajtájától függetlenül ugyanazok az általános tárolási szabályok érvényesek. Már a bltból hazafelé vezető úton is érdemes zöldségeket egy szigetelt hűtőtáskában tűrolni, mondja Randy W. Worobo, a Cornell Egyetem élelmiszer-mikrobiológiai professzora. Ellenkező esetben a zöldségcsomag környezeti hőmérsékletnek lesz kitéve, mielőtt a hűtőszekrénybe kerül, ami növeli a páralecsapódás (nedvesség) kockázatát. Ez lerövidítheti a salátalevelek eltarthatóságát, mivel a nedvesség elősegíti a gyors romlást.

Otthon tedd a bontatlan zacskó leveles zöldet egyenesen a hűtőszekrénybe, mondja Worobo.

Győződj meg arról is, hogy hűtőszekrényed a megfelelő, 4 Celsius-fok vagy az alatti hőmérsékletre van beállítva, amint azt az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) javasolja. Ez elengedhetetlen az élelmiszerek (leveles zöldek vagy egyéb) biztonságban tartása érdekében. Ha nem vagy biztos a hűtőszekrény hőmérsékletében, tegyél egy hűtőszekrény hőmérőt az ajtó legmelegebb részébe – jellemzően az ajtó közelébe –, hogy figyelemmel kísérd a hőmérsékletét – mondja Ghaida Batarseh Havern, MS, a Michigani Állami Egyetem élelmiszerbiztonsági bővítési oktatója.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!