Ezért lehet, hogy már nem találod vonzónak a férjedet – pedig jól működő a házasságotok

Ezért lehet, hogy már nem találod vonzónak a férjedet – pedig jól működő a házasságotok

Címlap / Szerelem / Ezért lehet, hogy már nem találod vonzónak a férjedet – pedig jól működő a házasságotok

De vajon mi történhetett köztük? Az okok sokrétűek, és nem is lehet mindenkire egyformán ráhúzni ugyanazt a sémát. Gyakori, hogy a páros szerepet játszott mások előtt, fenntartották a látszatot. Ennek ezer és ezer oka lehetett, de a négy fal között már régóta nem funkcionáltak társként. És bizony az is megesik, hogy alapvetően nagyon jól működtek együtt a házasságukban, elérték a kitűzött céljaikat. Adott esetben gyerekeket neveltek, saját vállalkozást üzemeltettek, de szép lassan eltávolodtak egymástól.

Ha megszűnik a vonzalom, akkor rövid időn belül nagyon ingatag alapra kerül a kapcsolat. Mindkét fél észreveszi, hogy akadnak a környezetükben vonzó jelöltek, és csak idő kérdése, hogy valaki engedjen a csábításnak.

A család mindenekelőtt

Családdá nem csak akkor válhattok, ha gyereketek, vagy gyerekeitek lesznek. Amikor már évek óta együtt vagytok, automatikusan úrrá lesz rajtatok egy bensőséges, családias hangulat. Ez egy nagyon pozitív dolog, hiszen a család biztonságot, nyugalmat, bizalmat jelent. Ez pedig alapvető ahhoz, hogy hosszútávon is együtt tudjatok működni. Akkor mi lehet a baj? Az, hogy az unalom, a megszokás rátelepedik a hétköznapjaitokra, mégpedig automatikusan, ha nem tesztek ellene folyamatosan. Rengeteg házasság nem azért megy tönkre, mert a felek nem jutnak dűlőre a komolyabb kérdésekben, vagy éppen rosszul teljesítenek az élet bármely területén. Éppen ellenkezőleg!

A házastársak sokszor annyira a szerepeikre, a közös célok elérése koncentrálnak, hogy időközben elfelejtenek férjként, férfiként, vagy éppen feleségként, nőként funkcionálni.

Mindenki kiveszi a részét az otthon működtetéséből, a munkából, a hétköznapok lebonyolításából, ami természetesen alapvetően fontos. Ám a munkahelyi gondok, a gyermekvállalás körüli nehézségek és az ezekből adódó fáradtság mind oda vezethetnek, hogy idővel drasztikusan csökken a vonzalom – rosszabb esetben teljesen el is tűnik.

skynesher/istockphoto.com

Elveszíted önmagadat

Talán a hétköznapokba történő belefeledkezés a leggyakoribb eshetőség akkor, ha a vonzalom elvesztéséről beszélünk, de más is állhat a háttérben. Elsőre furcsának tűnhet, hogy a csökkent vonzalom okát éppen magadban keresd, pedig ez nagyon hasznos módja a probléma megoldásának. A változás egy teljesen természetes dolog, nincs olyan ember, aki ugyanolyan lenne egész életében. Ez nyilván nem csak a külsőre értendő, hanem az igényekre, az önbizalomra, de a világról alkotott képünk is folyton változik.

Nem mehetünk el a testi változások mellett sem szó nélkül, hiszen a szexuális vonzalom alapja a testi vonzódás. Ezt a kérdést a társadalom szereti a nőkre hárítani.

Nem egy olyan párt ismerek, ahol a nő még szülés után is kifejezetten vonzó és ügyel a megjelenésére, míg a férfi nem figyel sem az étkezésére, sem arra, hogy mozogjon. Mindkét félnek tennie kell azért, hogy a házastársa erőlködés nélkül őrizhesse azt a képet, amit kialakított róla az esküvő előtt.

De nem csak a testről szól a vonzalom. Fejlődni kell lelkileg, szellemileg is az évek során.

Hiszen ha túl nagy lesz a felek között a különbség, akkor az megöli a vágyat akkor is, ha a vonzó külső éppúgy megmaradt. Az egyensúly fontos, és kívül-belül látszik: ezt a harmóniát mindenki vonzónak tartja, nem csak a partnerek. Rengeteget jelent tehát, hogy megtalálod-e önmagadat a hétköznapok sűrűjében, tudsz-e időt szakítani arra, hogy meglegyen a magánszférád, a lehetőséged arra, hogy fejlődj. Ezzel párhuzamosan pedig ugyanilyen fontos, hogy a szerelmed hozzád felzárkózva, hasonló irányba változzon, fejlődjön. Feltéve, ha szeretnétek sokáig vonzónak és érdekesnek látni egymást.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást