A víz és a jó közérzet kapcsolata

A víz és a jó közérzet kapcsolata

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A víz és a jó közérzet kapcsolata

Amikor körbevesz az éltető víz

A víz maga az élet és minden alkalommal, amikor találkozunk vele, olyan, mintha maga az élet forrása jelenne meg előttünk. Elég csak arra gondolni, hogy minden percünkben az anyaföld gravitációja húzza egész testünket magához, és ez alól csak akkor tudunk kicsit kiszabadulni, ha fürdünk, úszunk, azaz vízben vagyunk. A víz felhajtóereje szó szerint leveszi a terhet a szervezetünkről.

Ez már önmagában elég ahhoz, hogy az izomzatunk, ízületeink, csontozatunk megpihenjen, regenerálódjon. Amikor pedig a test megpihen, akkor a lélek is nyugovóra tér, kikapcsolódhatunk, töltekezhetünk e nyugalmi állapotban. Azonban a pozitív hatás fokozható például a víz magasabb hőmérsékletével, vagy éppen magas ásványianyag-tartalmával, gyógyvíz jellegével.

Azonban nem mindenki számára nyújt elegendő kikapcsolódást a fürdőszobában egy kádnyi forró fürdőzés. Van, aki ezt az elmerülést és elmélyülést különleges körülmények között, egyéb gyógyító szolgáltatásokkal együtt, akár a világtól elvonulva szeretné igénybe venni. A jó hír az, hogy erre is van megoldás.

Ahol a fürdéssel kapcsolatban minden megtalálható 

A hévízi Hotel Európa Fit****superior fürdőkomplexuma mindezt nyújtja, ráadásul prémium kialakítású terekkel, medencékkel. A minőségére garancia, hogy a méltán világhíres és igazoltan csodálatos élettani hatású Hévízi-tó vizével feltöltött medencében élvezhető a fürdőzés élménye. A medencék kialakítása minden igényt kielégít, így találhatunk gyermekeknek szánt egységet ugyanúgy, mint téli-nyári, nyitott vagy fedett, pezsgő- vagy gyógyfürdőt.

A szauna, azaz a tradicionális csodaszer a jó közérzetért

A fürdéshez, fürdőterápiákhoz hasonlóan számtalan gyógyító hatása van a szaunának is. Az északi népeknél már évezredek óta ismert szaunázás szintén olyan tevékenység, amely kikapcsolódás közben nyújt egészségmegőrző funkciót, és az Európafit e téren is olyan szolgáltatásokat tud nyújtani, amellyel kapcsolatban túlzás nélkül állítható, hogy minden igényt kielégítő. A szaunázás méregtelenítő, anyagcsere-javító, immunrendszer-erősítő hatása tudományosan bizonyított, de bárki azonnal megtapasztalja már az első használat után.

A finn szauna, az infrakabin, a gőzfürdő, a sókamra vagy éppen a gyógynövények, aromák kedvező élettani és lelki hatását kihasználó herbárium olyan lehetőségek, amelyek mind-mind rendelkezésére állnak a testi-lelki felüdülést kereső vendégnek a hévízi Hotel Európa Fit****superior-ban. További információkért látogasson el a szálloda honlapjára!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást