A Virágbéke megmutatja, hogyan édesíti be igazán a méz a karácsonyt

A Virágbéke megmutatja, hogyan édesíti be igazán a méz a karácsonyt

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A Virágbéke megmutatja, hogyan édesíti be igazán a méz a karácsonyt

A téli hónapokban, főleg karácsony környékén a legtöbben el sem tudnánk képzelni, hogy ne tartsunk otthon legalább egy üveg mézet. Hiszen jobban eshet vele egy csésze forró tea, na és persze a mézeskalácshoz és a mézes puszedlihez is elengedhetetlen. Ha viszont igazán jó, minőségi mézzel van dolgunk, akkor sokkal többet is nyerhetünk annál, hogy megédesíthetjük vele az ételeinket és az italainkat.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

A méznek ugyanis hiszen egészségügyi előnyei is bőségesen vannak, de még ez sem minden. A magyar Virágbéke Méz Manufaktúra által például még több oldalát is megismerhetjük a méznek, ugyanis egészen különleges ízekben is az asztalra varázsolják ezt a nagyszerű élelmiszert. Hogy pontosan miként, azt már Gál Attila, Virágbéke Méz Manufaktúra vezető méhésze árulja el.

Fotó: Virágbéke

Milyen indíttatásból kezdtetek el annak idején a méhészettel foglalkozni?

A szüleimet valószínűleg a természet szeretete, a szabadságvágy, a saját vállalkozás terelte a méhészet felé. Közel 40 évvel ezelőtt 50-100 család termelte a mézet, amelyet aztán a Debreceni Nagypiacon árultak. Kiskoromban nem akartam méhész lenni. Az érettségi után pár évvel azonban jelentkeztem Ausztráliába, a világ akkori legnagyobb méhanyanevelő méhészetébe. Ahogy mondani szokás, itt elkapott a gépszíj; szívtam magamba a tudást. Amikor hazajöttem úgy éreztem, mégis ez lesz az én utam, az én hivatásom.

Fotó: Virágbéke

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!