Világvége: elmarad

Világvége: elmarad

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Világvége: elmarad

Közeledik a dátum, amikor a maja naptár véget ér, és a jóslat szerint a világ is megszűnik.

Az ember egy furcsa élőlény. Sohasem elégszik meg a jelennel, minduntalan a jövőt kutatja. Ez alapvetően nem is lenne akkora baj, az azonban már más tészta, amikor a találgatások és jóslatok arra vonatkoznak, hogy mikor is tűnik el az emberiség az élet palettájáról, vagyis hogy mikor jön el a világvége.
Ez természetesen aktuális is (bár hozzátenném, hogy gyakorlatilag bármelyik évet szemlélve aktuális lenne a téma), hiszen közeledik a dátum, amikor a maja naptár véget ér, és a jóslat szerint a világ is.megszűnik.

Az apostolok

Senkinek nem kell bemutatni Jézus 12 apostolát, hiszen mindannyian tanultunk róluk az iskolában. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a biblia szerint a világvégének, vagyis az apokalipszisnek már egy ideje be kellett volna köszöntenie.
Legalábbis az Újszövetségben, Máté evangéliumában az áll, hogy a végítélet eljön, amikor az utolsó apostol is meghal. Ez az esemény ugye már bekövetkezett, ám a világ mégsem szűnt meg.

1000

Bizony, a bibliai apokrifek szerint Krisztus születését követő 1000. évben eljön a végítélet. Ez egyrészt azért bajos, hiszen tudjuk, hogy Máté valamivel előbbre jósolta ezt az eseményt, valamint ma már az is világos, hogy a történelmi eltérések miatt egyáltalán nem biztos, hogy Jézus valóban 2012 évvel ezelőtt született.
A világvégevárás azonban már ekkor is odáig fajult, hogy a parasztok állítólag az utolsó évben már nem műveltek földet (mivel a terményre már úgysem lesz szükség, így nem akartak ezzel vesződni), és az akkori pápa, II Szilveszter is kibékült nagy politikai ellenfelével III. Ottóval az eseményekre való tekintettel.

Nibiru

A világvégék előszeretettel kötődnek olyan égitestekhez is, amelyeknek esélyük van a Földel való ütközésre. De persze az embereknek nem elég a hitelesen rendelkezésre álló bolygók, aszteroidák, üstökösök és egyéb óriások sora, még többre van szükségük. Ilyen a Nibiru nevű bolygó is, melyet állítólag a sumérok fedeztek fel de a NASA eltitkolja a létezést, hogy elkerülje a pánikot.
Ez a rettenetes égitest a föld halálát fogja okozni, egészen pontosan 2003 májusában. Mikor kiderült, hogy júniusban is felébredtek az emberek és csinálták mindennapi tevékenységüket, a hívők gyorsa korrigáltak, miszerint elszámolták a dolgot, a rettenetes esemény csúszik 2010-re. Mivel akkor is elmarad a várt becsapódás, így újfent elnapolták az eseményt, és felhasználták a maja jóslatot is, így a Nibiru 2012-ben várható.

2000

A kétezres világvégén tulajdonképpen megint csak eltűntünk a föld színéről. Ennek oka a kerek dátum, valamint egy „rendkívül ritka” bolygóegyüttállás. Ekkor ugyanis a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter és a Szaturnusz egy 26 fokos szög területén koncentrálódtak.
Ezen esemény olyannyira nem gyakori, hogy ezt megelőzően 1994-ben történt, tehát az ijedségre minden okunk megvolt.

Y2K

Ha nem lett volna elég a kerek dátum, a 2000-es év tartogatott még gonosz buktatókat. Modern, számítógépesített világunknak azért lett volna vége, mert a computerek ugyebár az évet 2 számjeggyel jelzik. Abban a bizonyos évben ez 2 darab nulla volt, mely előirányozta, hogy azt a masina 1900-nak fogja értelmezni.
Ez azt jelentette volna, hogy az összes számlázó rendszer, az ügyintézés folyamata és a nyilvántartások kezelése is megoldhatatlan problémával szembesült volna. Az informatikusok rémálma azonban szerencsére elmaradt.

2012.12.21

És ezzel el is érkeztünk napjaink legnagyobb problémájához, miszerint decemberben nekünk annyi. A maja naptár ennél a napnál nem számol tovább, amiből egyenesen következik, hogy a dátum a világ eljövendő végét jelenti.
Az időpont több helyen is megjelenik (akárcsak a többi), így hívei meggyőződéssel hirdetik a földön, hogy békéljünk meg magunkkal, mert már nincs túl sok időnk.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást