Otthon / Utazás

A világ 10 legszebb homokos tengerpartja – szerintünk

A világ 10 legszebb homokos tengerpartja – szerintünk

Kontinensen innen és túl rengeteg szemet gyönyörködtetően szép homokos tengerpart vár, ezek közül is a legcsodásabbakat gyűjtöttük össze. Kattints, és fedezd fel őket!

Sunny Bournemouth, Dorset, Anglia

Bár Angliáról mindenkinek a szeles-borós idő jut elsősorban eszébe, azért nyaranta a szigetországban is előfordul, hogy egészen felszökik a hőmérő higanyszála.

Délen pedig olyan fantasztikus partszakasz várja a strandolókat, mint a híres-napos Bournemouth-i strand, ahol hosszú kilómétereken át homokos part várja a fürdeni és napozni vágyókat.

 

Navagio Beach, Zakynthos, Görögország

Görögország bővelkedik a csodálatos homokos tengerpartokban, közöttük is igazi gyöngyszem Navagio Beach, ez a sziklákkal körülölelt partszakasz – szikrázó homok, átlátszó türkiz víz, az egész látvány mesebeli.

 

Whitehaven Beach, Queensland, Ausztrália

A világ egyik legkülönlegesebb strandja Ausztrálinak ez a lenyűgöző szelete, ahol a homokos tengerpartot hegyes-dombos fás résszel öleli körbe, a légifotókon bámulatos látványt nyújt a vakító homok és a víz váltakozása.

 

El Nido, Palawan-sziget, Fülöp-szigetek

Palawan szigetén található ez a kikötőként is forgalmas, homokos strand, melyet mészkőfalak vesznek körbe.

A partszakaszt a világ legszebbjei között tartják számon, a turisták körében méltán népszerű.

 

Cannon Beach, Oregon, USA

Cannon Beach Oregon állam Clatsop megyéjében található városka, melynek mintegy négyezer négyzetkilométeren terül el, és gyönyörű, sziklákkal tűzdelt, vadregényes partszakasz tartozik hozzá.

 

Baia do Sancho, Brazília

Brazília is bővelkedik szebbnél szebb homokos tengerpartokban, ha ilyen messzire utaznál, jó választás lehet a Baia do Sancho strand, melyet sziklás-erdős táj övez.

 

Praia de Albandeira, Algarve, Portugália

Portugália Algarve régiója a turisták egy kedvenc célpontja, ám ez az eldugott, bámulatos természeti képződményekkel övezett kis partszakasz, a Praiai de Albandeira nincs túlzsúfolva napernyőkkel és nyugágyakkal, tökéletes úti cél a nyugalom kedvelőinek.

 

Cala Salada beach, Ibiza, Spanyolország

Ibiza a bulizni vágyók egyik legnépszerűbb célpontja, a reggelig tartó féktelen partik mellett pedig az ilyen gyönyörű homokos, kristálytiszta vízű partszakaszok, mint a Cala Salada Beach is könnyen elcsábítják a turistákat.

 

Cala Goloritzè, Gulf of Orosei, Szardínia, Olaszország

A szardíniai Cala Goloritzét nem csupán Olaszország, de a világ legszebb strandjai között tartják számon, 1995-ben pedig az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

 

Zlatni Rat Beach, Horvátország

Nem feltétlen kell elutaznod a világ másik felére, ha csodás homokos tengerpartot szeretnél magad körül, hiszen a közeli Horvátországban is lenyűgöző partszakaszok várják a nyaralni vágyókat, a Zlatni Rat Beach-ről nem csak a tengerre, a hegyekkel tűzdelt tájra nyíló panoráma is gyönyörű.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást