A világ 7 legdrágább étterme: százezer egy vacsoráért

A világ 7 legdrágább étterme: százezer egy vacsoráért

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A világ 7 legdrágább étterme: százezer egy vacsoráért

Összeállításunk láttán alighanem átértékeled majd a „puccos étterem” fogalmát. A következő helyeken ugyanis akár egy átlagos magyar fizetésbe is kerülhet a menü egyetlen főre – de úgy sejtjük, hogy aki megteheti, annak tényleg megéri!

Alain Ducasse at the Dorchester, London

A jelenleg Jocelyn Herland vezető séf irányítása alatt működő francia jellegű étterem három Michelin-csillagot tudhat a magáénak. Az óriási gasztronómiai elismerés nem véletlen, hiszen a hétfogásos kóstolómenü többek között pirított kacsapástétomos és friss zöldnövényes-kucsmagombás tésztát is tartalmaz.
Egy főre már 67 000 forintnak megfelelő összegből is futja, de természetesen még a csillagászati árú borkülönlegességek nélkül!

Ithaa Undersea Restaurant, Maldív-szigetek

Az üvegfalú, víz alatti étteremben csaknem öt méterrel az Indiai-óceán mélyén étkezhetnek a vendégek.
A színes halacskákkal tarkított panoráma azonban nem az egyetlen dolog, amiért érdemes ide ellátogatni: a hatfogásos, modern európai vacsoramenü homár carpacciót, korallzátonyi halkaviárt és Black Angus marhasteak-et is magában foglal. A kiinduló ár 71 000 forint, hűha!

Restaurant Le Meurice, Párizs

A franciák nagy gourmand-ok, így még a legkisebb családi vendéglőkben is fantasztikus gasztronómiai élményre tehetsz szert. Ha viszont igazán átütő tapasztalatra vágysz, próbáld ki ezt az éttermet, aminek a hangulata a versailles-i kastélyt idézi.
A súlyos bársonyfüggönyök, az aranyozott tükrök és kristálycsillárok között megkóstolhatod az ötfogásos Collection menüt, amit a különleges módon elkészített borjúmirigy tesz teljessé. Egy kör fejenként 116 000 forintba kerül, ennyiért biztos nem rossz!

Masa, New York

Masa séf fantasztikus éttermében két fő irányelv uralkodik: az egyszerűség és a hozzávalók alapvető ízvilága.
Az alig százezer forintos menü ára tényleg jelzésértékű a maradandó gasztronómiai élményhez képest, aminek a különlegessége a meglepő ízkombinációk hiánya: végre érezheted a tengeri herkentyűk igazi aromáját, mindenféle túlfűszerezés nélkül!

Per Se, New York

Sokkal olcsóbb, mint a Masa, hiszen itt hetvenezer forintba sem kerül egy egyszemélyes lakoma.
A haute couture konyha (igen, nemcsak a divat világában létezik ez a kifejezés) templomában nem egyszerű asztalt foglalni, ha viszont sikerül, akkor megkóstolhatod Thomas Keller legjellegzetesebb ételét, ami „kagylók és gyöngy” névre hallgat, és nyolc másik fogás követi – az összetevők ismétlődése nélkül.

Aragawa, Tokió

A márvánnyal díszített wagyu, azaz japán étterem a világ minden tájáról vonzza a húsimádókat. Az árak 63 000 forinttól nagyjából 76 000-ig változnak, ha az étlap állandó kínálatából választasz.
Talán meglepő, hogy a rizsről és a könnyű ételekről híres japán konyha fényében éppen a húsokra kerül a hangsúly, de biztosan nem fogsz csalódni a dologban!

Kitcho, Kiotó

A végére hagytuk a legborsosabbat, de nem a fogásokra értjük, hanem az árra: egy ember 133 000 forintnak megfelelő összegből lakhat itt jól.
Kunio Tokuoka harmadik generációs séf ínycsiklandó ételek elegáns sorozatával kedveskedik a betérőknek, amelyeket helyi összetevőkből készít el. A hamo angolna és az ayu édeshal természetesen külön helyet kap a tatamin!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást