Vibráló tavaszi smink 5 lépésben

Vibráló tavaszi smink 5 lépésben

Címlap / Stílus / Arc / Vibráló tavaszi smink 5 lépésben

Az évszakok is szerepet játszanak abban, mennyire vagyunk kísérletező kedvünkben a sminkelés terén. Télen lehet, hogy beérjük egy kis szempillaspirállal, de a tavasz hatására megjön a kedvünk a színesebb szemhéjpúderhez, rúzshoz is. Most mutatunk egy hangulatos sminket, és azt is eláruljuk, hogyan készítheted el!

Az alapozás

A sminkelés terén az első lépés mindig az, hogy hidratáld a bőrödet, hiszen így lesz igazán egészséges és üde az arcod! Ez azért is fontos, hogy az alapozó a felvitelt követően ne legyen maszkhatású.

Azonban, mielőtt eljutnánk ehhez, előbb beszéljünk a primerről. Ezt az igazán hasznos terméket kevesen használják, pedig előnyös, mivel eltünteti a bőrhibákat, és feltölti az apróbb ráncokat. Ha ezt felvitted a bőrödre, jöhet az alapozó.

Mindig érdemes inkább ecsettel felkenni az arcodra, hiszen sokkal egységesebb hatást érhetsz el, szemben azzal, amikor a kezeidet használod; ez alól a szemed alatti részen használt korrektor a kivétel, amit az ujjaiddal jobb felvinni.

A szemhéjfesték

A következő szint az átmenetes, füstös hatású szemhéjfesték felvitele lesz. Amint látod, a tavaszias hatású sminknél nem a feketére helyeződik a hangsúly, hanem a barna különböző árnyalataira; a lényeg, hogy három egymással harmóniában lévő színt válassz.

Először a legvilágosabbal fesd ki a teljes szemhéjadat, majd következhet a sötétebb barna szín. Ezzel ne csak a szemhéjad szélét színezd, de egyúttal azon a ponton is fuss át vele, ahol a szemed és a szemöldökcsontod találkozik.

Ha kész, jöhet a harmadik árnyalat, ami már a melegebb tónusú barna.

Ez lesz az, ami nyitottá teszi a tekintetedet; arra figyelj csak oda, hogy ne érjen fel a festék a szemöldöködig. Lehetőleg inkább egy háromszöget próbálj festeni vele.

A rúzs

A tavaszra való tekintettel egy élénk, piros árnyalatú rúzs tökéletes választás, de természetesen nyugodtan kísérletezhetsz más árnyalatokkal is.

Például az év színének megválasztott korall igazán jól mutathat a sminkkel együtt, de ha a bőrtípusod miatt a sötétebb árnyalatok passzolnak hozzád, akár a lila is szóba jöhet.

Az a fontos, hogy a szemhéjadra választott barnával összhangban legyen az ajkaid színe is.

Spirál és tus

A következő lépés, hogy egy fekete szemhéjtussal vonalat rajzolsz a szempilláid tövébe. Ez jelentős mértékben feldobja az összképet, és az már csak tőled függ, ezt a vonalat mennyire vastagon rajzolod meg.

A kisebb szemhéjhoz inkább a vékony passzol, de ha a te szemhéjad nyitott szemnél is szépen látszik, úgy nyugodtan kísérletezhetsz a méretekkel.

Ami igazán lényeges, hogy a vonalat a füstös sminkednek majdnem a széléig húzd ki, de hagyd, hogy fokozatosan halványuljon.

Ha ezzel megvagy, jöhet a befejező lépés, ami nem más, mint a szempillaspirál. Ezt mindig hagyd a végére, hiszen ha bármit változtatni akarnál a sminkeden, ez zavaróvá válhat.

A szemöldök

A szemöldököd formázása már a sminkelés után következik.

Törekedj arra, hogy minél természetesebb vonalat készíts, és ne rajzold át túl vastagon a ceruzával, ezzel ugyanis mű hatást érhetsz el.

Szintén érdemes megfogadni azt a tanácsot, miszerint ne a teljes szemöldöködet rajzold át. A legjobb, ha megnézed, mely pontokon hiányosabb, és csak oda színezel be a ceruzával, porral. Így lényegesen természetesebb lesz az összkép, és nem fested feleslegesen a többi részét sem.

Ha ezekkel megvagy, már kész is a szuper tavaszi smink!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást