Életmód / Táplálkozás

A vérzsírcsökkentő tengeri algák

A vérzsírcsökkentő tengeri algák

A világon a leghosszabb életű emberek a japánok. Nem csoda, hiszen ősidők óta átlagosan évi 10 kiló tengeri algát fogyasztanak el fejenként! Az Egyesült Államokban is nagy sikere van a tenger eme kiváló gyümölcsének, az egyik legegészségesebb élelmiszerként tartják számon. Fogyassz belőle minél többet, megmondjuk, miért! 

A tengeri alga valóságos kincsesbánya

A tengeri algát már ősidők óta ismerik és használják az étkezésen kívül gyógyító célokra is. A legrégebbi alga maradványok akár három millió évesek is lehetnek. Az óceánok, tengerek mellett élő népek úgy fogyasztják, mint mi a paradicsomot. A tengeri alga olyan bioaktív anyagokban gazdag, mint például az omega-3 zsírsavak, ásványianyagok, poliszacharidok, klorofillszármazékok. Szinte minden vitamin megtalálható benne, amire a szervezetnek szüksége van, emellett viszont igen alacsony a kalória- és zsírtartalma.

Az egészséges fogyás titka

A tengeri alga vérzsír csökkentő hatású, ezért elhízás ellen tökéletes megoldás, de a szívünknek is áldás, ha fogyasztjuk. A mikroalgák felépítésüknél fogva képesek magukba szívni a méreganyagokat és kitisztítják a szervezetet. Igen gazdag rostokban, így segíti az emésztésünket. Jó, ha tudjuk, hogy étvágycsökkentő hatásának köszönhetően is remek segítség a fogyókúrázóknak. Persze, semmit nem adnak ingyen. Tegyük félre a nassolnivalót és a tengeri alga mellett fogyasszunk kalóriacsökkentett menüt, hogy mielőbb elérjük a vágyott vonalakat.

Bizonyított rákellenes hatás

A tengeri alga poliszacharidjainak vizsgálata során daganatellenes hatásokat észleltek a tudósok. Különösen hatékony az egyik legagresszívebb tumoros megbetegedés, a kissejtes tüdőrák kezelésében. Ez a növény ugyanis képes komolyan akadályozni a daganat növekedését.

Hogyan fogyasszuk?

Magyarországon leginkább szárított formában, vagy egyéb táplálékkiegészítőként érhető el, de ha érdekes ízekre vágyunk, salátaként is megkóstolhatjuk.

A tengeri alga, mint öregedésgátló

Magas a jód tartalma, így erősen öregedésgátló hatású. Ráadásul gyönyörű és erős lesz tőle a hajad és a körmöd. Ha ellátogatsz valamikor egy kozmetikai szalonba, biztosan találsz számos olyan feszesítő, narancsbőr csökkentő kezelést, amelyet tengeri algával végeznek. Nem véletlenül. A tenger kincse kiváló bőrápoló. Szerezd be, és használd a fürdőszobában is! 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást