Otthon / Szórakozás

3 vérfagyasztó valós esemény, ami halloweenkor történt

3 vérfagyasztó valós esemény, ami halloweenkor történt

Rémségek minden nap, mindenhol történnek, ez alól nem kivétel a halloween sem. Ezeken a napokon azonban valahogy mintha még a sötét események is még sötétebb fordulatokat vennének…

Mérgező cukorka

A halloweenhez számos városi legenda és rémtörténet köthető, ilyen például az őrült szomszéd története, aki sötét tébolyában arra vetemedik, hogy mérgező cukorkát osztogasson a gyerekeknek. Sajnos azonban a rémtörténet legalább egyszer a valóságban is megtörtént. 1974-ben, Texasban, egy Deer Park nevű városban a 8 éves Timothy O’Bryan a halloweeni utcajárás után nem sokkal rosszul lett, és hiába szállították kórházba, már nem tudták megmenteni az életét.

A boncolás után az orvosok igazolták az elképzelhetetlent: Timothy valóban mérgezett cukorkák miatt veszítette el az életét.

A történet az egész USA-ban hatalmas felháborodást váltott ki, a szülők rettegtek kiengedni a gyermekeiket és mindenkinek mindenki gyanús volt. Az igazság azonban még iszonyatosabb volt, mint a képzelet szülte magyarázatok. A rendőrségi vizsgálat kiderítette ugyanis, hogy nem egy szomszéd vagy egy idegen, hanem a saját apja mérgezte meg a kisfiút annak érdekében, hogy begyűjthesse az utána járó életbiztosítási díjat.

3 vérfagyasztó valós esemény, ami halloweenkor történtKép forrása: robertcrum/depositphotos.com

Az utolsó látogató

1957-ben, halloween estéjén New Yorkban egy házaspár már lefeküdni készült, amikor valaki megnyomta a csengőt. Ugyan késő este volt már, a férfi mégis az ajtóhoz ment és kinyitotta azt, hogy kiosszon még egy adag cukorkát. Legnagyobb rémületére azonban az ajtóban nem egy csapat gyerek, hanem egy maszkot viselő alak állt, aki rögtön azután, hogy az ajtó kinyílt, mellkason lőtte a férfit, aki belehalt a sérüléseibe.

Később kiderült, hogy a férfi feleségének egy másik nővel is viszonya volt, aki őrült féltékenységében rávette egy barátnőjét, hogy végezzen a férfival, így a nőnek nem kellett volna tovább osztozni a hűtlen asszonyon.

A gyilkos és a felbujtó is börtönbe ment, így a feleség végül sem a szeretőjéé, sem a halott férjéé nem lehetett többé.

Az eltűnt gyermek

1955-ben Marilyn Damman Long Island szigetén még bement egy bevásárlóközpontba, hogy élelmiszert vegyen, mielőtt este megjönnek a cukorkagyűjtők. Az asszony magával vitte az akkor kétéves fiát, Stevent, és a 7 hónapos lányát, Pamelát, akit babakocsiban tolt. Ma már őrültségnek tűnik, de akkoriban megszokott módon az asszony a bolt előtt hagyta a fiát, hogy vigyázzon a babakocsiban alvó kislányra, amíg ő bement az üzletbe.

Visszatérve legnagyobb rémületére azt látta, hogy sem a fia, sem a lánya nincs a bolt előtt, eltűntek a babakocsival együtt. Az asszony körülbelül 10 percet töltött bevásárlással, és amint felfedezte, hogy a gyerekek eltűntek, rögtön értesítette a rendőrséget.

Nem sokkal később, a bolttól nem messze megtalálták a babakocsit, benne a sértetlen Pamelát, a nyomozók azonban soha nem akadtak Steven nyomára.

Hogy hogyan tűnhetett el mindössze 10 perc alatt a gyerek úgy, mintha a föld nyelte volna el, és hogy vajon mi lett a további sorsa, máig megoldatlan rejtély maradt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást