Velence, a lagúnák és a karneválok királynője

Velence, a lagúnák és a karneválok királynője

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Velence, a lagúnák és a karneválok királynője

A történelem egyik leghíresebb és legjelentősebb szerepű kereskedelmi városába, bizony, nem csak a vásárlás kedvéért érdemes ellátogatni…

Velence a világtörténelem szinte legelejétől kulcsfontosságú szereppel bírt. Ezt a szerepét szerencsére máig sem sikerült neki teljesen levetkőznie. Ki ne hallott volna már ezen ódon városról, mely meghitt és romantikus szűk utcácskáival, pazar hangulatával és magával ragadó miliőjével milliók szívébe lopja be magát minden évben.

Karnevál

Ha február akkor pedig karnevál! Nem lesz ez idén se máshogy. Az álarcos felvonulás február 14-én szokta kezdetét venni és 10-12 napig tart. Most viszont úgy néz ki, hogy idén egész márciusig lehetőség van arra, hogy ellátogassunk eme csodálatos világhírű eseményre. Mivel távolságban sincs messze, így cirka fél nap alatt akár autóval is bátran nekivághatunk a távnak. Szerencsére pénztárcakímélő is, tehát nem kell félnünk attól, hogy a gatyánkat is ráfizetjük erre a fantasztikus és varázslatos utazásra, amely a titkok és érzékek birodalmába repít minket, ahol aztán jogosan érezhetjük úgy ott-tartózkodásunk alatt, hogy visszamentünk az időben egy pár száz évet!

Most már kis hazánkból is nagyon sok járatot indítanak a karnevál idejére, szerencsére szinte minden vidéki nagyvárosból lehetőségünk van nekivágni, úgyhogy akinek nincs kedve autóval elindulni, az választhatja a csoportos élményeket busszal, vagy akár vasúttal is. Átlagosan, 12-20 E Ft/fő körül mozognak az árak, amiből már egy 2-3 napos, egy-két éjszakás velencei utat ki lehet hozni, ami természetesen kifejezetten a karneváli mulatságokra összpontosul. A piacon óriási a kínálat, van hogy egyes irodáknál akár több ezer forintos differenciák is lehetnek, tehát ha a csoportos utazást választjuk, érdemes előtte még időben jól tájékozódni és körülnézni a különböző irodáknál, mert sokszor bizony sokat megspórolhatunk!

Lagunák és gondola

Velence azonban nem csak a karneváljáról híres, hanem a rengeteg apró vagy éppen hatalmas, elágazó csatornarendszeréről, vagyis lagúnáiról. Nincs is romantikusabb, mint egy szerelmes vacsora után, bérelni egy gondolát, és lágy olasz muzsika mellett, összefonódva ölelni egymást a párunkkal, miközben a csónak lágyan ringatózik a holdfény áztatta, csillogó vízen. Páratlan és örökre szóló élmény lehet, úgyhogy aki Velencébe látogat, az feltétlenül próbálja ki a gondolázást! Akár nappal is.

Shopping

Ez egy olyan olasz város, amely az összes évszakban tartogat számunkra meglepetést és érdekességeket. Rengeteg kulturális programmal találkozhatunk télen is. Sőt! Hiszed vagy sem, ez az a hely ahová kifejezetten a téli időszakban érdemes ellátogatni! A páratlan látványú téli táj mellett kifejezetten előnyös és csalogató lehet, főleg nekünk nők számára, a rengeteg bazár és divatáru, melyekhez bizony sokszor nagyon olcsón juthatunk hozzá. Szinte minden világmárka és divatház nyitott már üzletet Velencében, így biztos, hogy választékban nem lesz hiány. Csak az időnkkel bírjunk majd elszámolni.

Január és február hava különösen kedvez arra, hogy akár egy rövid shopping-túrára elugorjunk, mert ilyenkor van az óriási leárazások időszaka. Csak figyeljük a „saldi” feliratot az üzletek kirakatában, és pár óra elteltével garantáltan gazdagabbak lehetünk vagy hat szatyor ruhával és persze cipővel. Mi lehetne káprázatosabb, mint az eredeti olasz divat? Ami maga a kifinomultság és a kellem. Akár ruhákat, cipőket, ékszereket vagy dizájn tárgyakat akarunk venni, Velence kiváló lehetőséget nyújt számunka. Azonban ha már itt járunk, feltétlenül vásároljunk be néhány muránói üveget is, vagy látogassunk el egy üvegfúvó műhelybe. Hihetetlen élményben lesz részünk! A Szent Márk tér mögötti szűk kis utcákban pedig, amolyan bazár hangulat ragadhat minket magával, nagyon sok kézműves és kirakodó árulja itt portékáit, de tele van nagyon aranyos kis butikokkal is.

Olasz ételek

A kimerítő vásárlókörút után, pedig nincs más hátra, mint beülni egy tipikus olasz étterembe és kipróbálni az olasz specialitásokat! Kóstold meg az eredeti kövön sütött olasz pizzákat, vagy a kagylós tésztát. A olasz süteményeket és kekszeket is érdemes megkóstolni, mennyeien finomak. Után keress egy „bácari”-t ami magyarra fordítva leginkább, a borozó és étterem keverékét takarja. Az olaszok tradicionális helynek kezelik, minden este baráti társaságok sora gyűlik össze ezekben a hangulatos kocsmaszerűségekben, ahol egy-két pohár bor elfogyasztása mellett tengetik idejüket egymás társaságában.

Szórakozás

Szórakozásból sem lesz hiány! Számtalan disco és klub található Velencében a főtéren is, jó dolog pedig, hogy a karnevál ideje alatt, ezek szinte minden nap nyitva tartanak. Úgyhogy, ha még mindig nem fáradnál el, és a karneváli őrület után is folytatnád a bulizást, akkor irány táncolni a „Muro”-ba, vagy a „Campo Bella Vienna”-ba. Ezek Velence legfelkapottabb szórakozóhelyei. Ha pedig egyedül vagy a lányokkal utaznál, és más specialitást is kipróbálnátok a híres olasz életszeretetből, nagy esélyetek lehet arra, hogy sikerül egy igazi vadító olasz bikát is beszerezni az itáliai kirándulás végére! Viva Italia!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!