5 hajszín, amit ne válassz vékonyszálú hajhoz és 5, amit igen!

5 hajszín, amit ne válassz vékonyszálú hajhoz és 5, amit igen!

Címlap / Stílus / Haj / 5 hajszín, amit ne válassz vékonyszálú hajhoz és 5, amit igen!

A hajfestésen is rengeteg dolog áll vagy bukik ebben az esetben, hiszen ha a volumen optikai növelése a cél, megfelelő hajszínt kell kiválasztani. Megmutatjuk, hogy mely festéseket érdemes elkerülni és melyek segítenek abban, hogy dúsabbnak tűnjön a hajad. Ebben pedig Erica Conan, a ColorProof oktatási igazgatója segít.

Egyszínű hajfestés helyett válaszd a melírt

Ebben az esetben akkor lehet probléma, ha nagyon elüt a festett szín a természetestől, emiatt pedig gyakran kell fodrászhoz járni. Éppen ezért jó megoldás vékonyszálú hajra a néhány árnyalattal világosabb, természetes hatású melír, hiszen így nem látszik a lenövés annyira. A többtónusú melír a legjobb, hiszen így elkerülhető a kopott hatás.

Természetesen vannak praktikák, amivel elrejtheted a lenövésedet. Ilyen például, ha hajtőemelőt használsz – ez egyébként is ajánlott vékonyszálú hajra, hogy ne lapuljon le. A másik, amit bevethetsz, ha nem egyenes választékot készítesz, ez szintén képes elrejteni a lenövést.

 

 

A lenövesztés helyett próbáld ki a sötétebb hajtöveket

A hajtő és a hajhossz színe közötti nagy különbség már néhány milliméternél is könnyen meglátszik. Ha viszel egy kis kontrasztot a hajszínedbe, azzal jó hatást érhetsz el akkor, ha többféle színből áll a tövekhez közelebb eső sötétebb rész. Ha viszont megfelelő hajszínt választasz, nem is feltétlenül lesz szükség a tövek színezésére.

 

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást