Ezt várod a barátaidtól 30 felett – 5 baráttípus, akire szükséged van és másik 5, akit ki kell iktatnod az életedből

Ezt várod a barátaidtól 30 felett – 5 baráttípus, akire szükséged van és másik 5, akit ki kell iktatnod az életedből

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezt várod a barátaidtól 30 felett – 5 baráttípus, akire szükséged van és másik 5, akit ki kell iktatnod az életedből

Barátok nélkül nincs élet, a család mellett ugyanis ők azok, akik jóban-rosszban melletted állnak és támogatnak. Ezek a kapcsolatok kialakulhatnak az iskolai évek alatt, vagy később, amikor már dolgozol. Sokszor nem is az a lényeg, hogy milyen régóta vagytok barátok, hanem az, hogy milyen mély és őszinte a kapcsolat. Lássuk, melyek azok a baráttípusok, akiket meg kell tartanod és akiktől jobb lenne megszabadulnod!

A hűséges

Ahogy egy párkapcsolatban, úgy egy baráti kapcsolatban is az egyik legfontosabb tulajdonság, ami összetart titeket az a hűség.

Ha van egy olyan barátod vagy barátnőd, aki minden titkodat ismeri, melletted állt a legrosszabb időszakaidban és mégsem ítélkezik, csak támogat, akkor értékeld nagyon és soha ne engedd el.

Viszonozd ezt a hűséget és őszinteséget, nem fogod megbánni, hiszen ha ez megmarad, akkor semmi nem állhat az utatokba!

A kalandvágyó

Ez az a típusú barát, akit nem érdekel a napi rutinod, a kifogásaid és a korlátok.

Amikor vele vagy, mindig tudod, hogy új és izgalmas dolgok várnak rád, bárhova is mentek.

Nem mindig vagy hangulatban hozzá, nem is biztos, hogy minden problémádat és aggályodat vele beszéled meg, de mégis fontos ember az életedben.

Nem árt ugyanis néha kirúgni a hámból és elengedni a mindennapi problémákat, ez pedig társaságban mindig sokkal jobb, nem igaz?

Az őszinte

Ahogy a hűség, úgy az őszinteség is a legjobb barátságok alapja.

Biztosan sok olyan barátnak hitt ismerősöd van, aki örömmel vagy szimplán csak érdektelenül nézi végig a partvonalról azt, hogy már megint óriási hibát követsz el azzal, hogy visszamész ahhoz a fiúhoz, akivel már az előző három próbálkozás sem működött vagy akkor drámázol, amikor csak egy kis helyreigazításra lenne szükséged.

Általában a hosszú, sziklaszilárd kapcsolatokban létezik, hogy egy barát akkor is megmondja az igazat, amikor azt nem biztos, hogy hallani akarod.

Akkor is őszinte veled, amikor mindenki más helyesli, amit csinálsz.

Nem biztos, hogy mindig szívesen hallgatod, hiszen senki nem szereti, ha folyton visszarángatják a valóságba, mégis nagyon hasznos!

A tanácsadó

Bármilyen szupernő is vagy, bármennyire is tudod, hogy mi az utad és mit kell tenned a céljaidért, mindig vannak olyan pillanatok, amikor elveszíted a fonalat, amikor nem találod önmagad és jól jönne egy külső szemlélő.

Egy olyan barát, aki ismer és szeret téged, aki olyan tanácsokkal lát el, ami jobb útra vezet majd.

Ha van ilyen barátod, fűzd vele szorosabbra a szálakat és mondd el neki, hogy mennyire fontos számodra.

Próbálj meg te is ilyen barát lenni másokkal, ez ugyanis olyan, mintha a munkában kapnál egy szuper mentort, aki soha nem engedi, hogy letérj a helyes útról.

A külföldi

Azt mondják ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy.

Ez még inkább igaz akkor, ha nem csak ezt vagy azt az idegen nyelvet beszéled, hanem különböző kultúrákból barátaid is vannak.

Természetes, hogy velük nem tartod napi szinten a kapcsolatot és inkább csak nagyvonalakban követitek egymás életét, mégis észrevétlenül kinyitjátok egymás szemét a világra.

Új értékek, eddig nem ismert szokások, hagyományok és kultúrák záporoznak majd feléd, amitől értékesebb és jobb ember leszel.

Igyekezz velük tartani a kapcsolatot és ne engedd el őket!

A drámakirálynő

Ez a barátnőd valahogy soha nem tud kikászálódni a problémái közül.

Mindig mindennel és mindenkivel problémája van, mindig hibáztat valakit – persze önmagával kivételez ezekben az esetekben – és mindent nagy dobra ver.

Abból is drámát tud csinálni, ha éppen minden rendben van, hiszen akkor pont az a gondja, hogy semmi nem történik az életében.

Amint végre felgyorsulnak az események, akkor egy kis nyugalmat és monotonitást szeretne.

Normális, hogy mindenkinek vannak húzósabb időszakai, de neked nem kell minden drámáját az első sorból végigasszisztálnod, nem igaz?

Beszéld meg vele az aggályaidat, de ha úgy érzed, hogy nem tudsz rá hatni, akkor lassan engedd el!

Az elérhetetlen

Ő a legjobb barátnőd mindig, minden helyzetben.

Illetve helyesbítünk, ha közelebbről megnézzük a dolgot, csak akkor, amikor neki van szüksége rád.

Amikor épp párkapcsolati tanács kell neki, amikor szingli és jól jönne egy olyan barátnő, aki minden buliba elkíséri, illetve amikor valami problémája van.

Ilyenkor szuper az együtt töltött idő és nem is érted, hogy miért nem szoktatok többet együtt lenni.

Persze aztán megoldódik a probléma, belekerül egy párkapcsolatba, te hívod a saját kérdéseiddel, és ő csak folyamatosan foglalt vagy nem elérhető.

Rémlik a dolog?

Ez az égi jeled arra, hogy kiugorj a süllyedő hajóból.

A számító

Ez a baráttípus minden szívességet, minden kedves szót és minden tettedet számon tartja és akkor várja mindezeket vissza, amikor a legkevésbé számítasz rá.

Számára a barátság egy szépen vezetett kockás füzetben zajlik, ahol az adok-kapok oldal minden esetben megegyezik.

Nincsenek nem számontartott ajándékok vagy vacsorameghívások, ő mindent okkal tesz.

Elsőre lehet, hogy nagyon gálánsnak és szuper barátnak tűnik, de amikor jön, hogy begyűjtse a tartozásokat, akkor igazán kellemetlen emberré válhat.

Ha te is azt gondolod, hogy egy barátság nem ilyen, akkor engedd el, nincs szükséged rá.

Az energiavámpír

Minden energia az életben, ezért normális, hogy néha azt érzed, hogy kicsattansz tőle, néha pedig egy csepp sem maradt benned, hiszen ezek a folyamatok állandó mozgásban vannak.

Nem mindegy azonban, hogy a mindennapokban ki az, akire rászánod az energiád és ki az, aki feltölt téged, akár egy gyors kávézás alkalmával is.

Ha azt veszed észre, hogy van egy energiavámpír barátnőd, akivel akármikor találkozol mindig csak a problémákról, a negatívumokról és az élet borús oldaláról tudtok beszélgetni, akkor eleinte jelezd neki, hogy változtasson, ha pedig nem tud, akkor ne fecséreld rá tovább az értékes időd!

A versengő

Sosem baj, ha a barátaiddal van egy egészséges versengés köztetek, de csak addig a pontig amíg ez motiváló hatással van rátok.

Ha épp rossz időszakban vagy és a barátaid próbálják megmutatni neked, hogy merre indulj, mihez kezdj és a saját példáikat mutatják feléd, azt értékeld.

Ha viszont ez eljut egy olyan szintre, hogy mindig érzed a feszültséget, hogy kinek szebb a lakása, kinek van cukibb pasija és ki az, aki a legjobb outfiteket rejtegeti a szekrényében, akkor már rég rossz a sztori.

A versengő típust inkább építsd le, hosszútávon jobban jársz!

Fotók: mujerhoy.com

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!