Dekor / Otthon

Így varázsolj otthont a lakásból! 8 dekoratív otthonteremtő lakberendezési ötlet

Így varázsolj otthont a lakásból! 8 dekoratív otthonteremtő lakberendezési ötlet

Nagyon kevés lakásnak van meg az a pozitív tulajdonsága, hogy már első ránézésre szívet melengetőnek, otthonosnak érezzük. Ugyanakkor nem lehetetlen még a legridegebb lakásból sem otthont varázsolni néhány nagyon egyszerű, ám kulcsfontosságú praktikával

Meleg színek

A színek alapjaiban határozzák meg azt, hogy milyen hangulatunk van az adott helyiségben.

Értelemszerűen a sötét árnyalatok lehangolttá, míg a világosak, színesek vidámmá varázsolják kedvünket. Ennek értelmében érdemes úgy megválasztani a falszíneket, hogy az említett, pozitív benyomást keltsék.

Ha festésre nincs lehetőség, akkor igyekezz a kiegészítők által egy új színt bevinni a helyiségbe, hiszen még a szürke falat is feldobja a napsárga párna a kanapén, vagy éppen kifinomulttá teszi a fehér szőnyeg.

Puha és kerek

Ha a textilek és huzatok szóba kerülhet, meg kell említenünk, hogy minden otthonosnak számít, ami puha és kerek.

Úgyhogy a hatalmas puffok, a bársonyos, hosszú szállal szőtt szőnyegek és természetesen a hatalmas ágytakarók minden mennyiségben jöhetnek.

A legzordabb szobát is képesek feldobni, főleg akkor, ha az előbb említett tényezőre, a színek szerepére is kellő hangsúlyt fektetsz.

Fényt mindenhova!

Sajnos egyes helyiségekben nincs ablak, vagy akkor sem tűnnek kellően világosnak, ha felhúzzuk a redőnyt.

Ebben az esetben (feltéve persze, hogy nincs lehetőség építési reformokra) ugyancsak a színekhez kell folyamodhoz, főként a fehérhez és a sárgához, hiszen ezek az árnyalatok világosítanak a leginkább a helyiségen.

Jól jön az otthonérzés megteremtésében az árnyéktűrő szobanövény, továbbá igyekezz a tükrök tértágító hatására is támaszkodni, hiszen ezek szintén visszaverhetik azt a minimális fényt, ami bejut a helyiségbe. És persze gondoskodj a megfelelő megvilágításról: vess be csodás lámpaburákat, izzósorokat, na meg persze mécseseket.

Érezd magadénak!

Erre a legkönnyebb trükk, ha a berendezést minél előbb kiegészíted a saját tárgyaiddal, azokkal, amikhez már eleve pozitív érzésed kapcsolódik.

Gondolkozz széles skálán: vázák, gyertyák, könyvek, apró szobrocskák… mindannyian jöhetnek!

Természetesen nem maradhatnak ki a sorból a képek se. Legjobb, ha előhívatsz jó néhányat, a legjobbakat bekeretezteted, a többit pedig egy csodás albumba rendezed, amit egy könnyen elérhető, és jól látható helyre teszel.

Ess neki szabadkézzel!

Szintén a kellemes hangulatot erősíti, ha a személyes tárgyak mellett helyet kapnak az olyan kiegészítők is, amik a két kezed által öltöttek formát.

Teljesen mindegy, hogy a szobához passzoló képkeretről, vagy éppen egy, a hálóba tökéletesen illő, egyedi technikával készült virágtartóról van szó.

Az a lényeg, hogy te készítetted, és kifejezetten az adott helyiség lebegett a szemed előtt, amikor megtervezted, s megvalósítottad.

Finom illatok

Ha kellemes sütemény illat vagy frissen főzött kávéaroma lengi be a tereket, egész közérzetünk jobb lesz és igazi otthonnak érezhetjük lakásunkat, ahová alig várjuk, hogy hazatérjünk. Az illatgyertyák, légfrissítők is nagyszerű illatosító megoldások.

Az illatok másodpercek alatt határozzák meg, hogy milyen kedvünk van, valamint milyen az első benyomásunk az adott lakásról. És bizony minden lakásnak van kezdetben egy jellegzetes szaga, ami nem feltétlenül vonzó számunkra.

Ezt a kellemetlenséget kiküszöbölendő, mindenképpen érdemes olyan illatokat varázsolnod a helyiségekbe, amik számodra otthonossá teszik a környezetet.

Legyen kényelmes!

Hiába dekoratív és divatos egy ülőalkalmatosság, mindig tartsd szem előtt a kényelmi szempontokat is.

Kell egy tágas kanapé a nappaliba, ahová befészkelhetitek magatokat és kell a kényelmes ágymatrac is, hogy alvás alatt valóban ki tudd pihenni magad!

Ha kis büdzsé áll rendelkezésedre, néhány párna is csodákat művelhet a kevésbé kényelmes kanapéddal vagy foteleddel, de a szivacsok és kárpitok cseréje is jó alternatíva, ha nem szeretnél új bútordarabot vásárolni.

Kreatív tároló megoldások

Minél nagyobb a rend körülötted, annál nagyobb a lelkedben is a rend – ennek pedig első feltétele, hogy mindennek meglegyen a maga praktikus helye. Rengeteg féle tároló kapható az üzletekben, de egymagad is készíthetsz tárolókat régi dobozok és kosarak felújításával.
 

Kreatív tárolók és szervező megoldások

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást