Így változtathatsz az életeden anélkül, hogy valami drasztikusat tennél

Így változtathatsz az életeden anélkül, hogy valami drasztikusat tennél

Címlap / Életmód / Egészség / Így változtathatsz az életeden anélkül, hogy valami drasztikusat tennél

Úgy érzed, hogy teljesen megcsömörlöttél mostanában? Egyre unalmasabbak és szürkébbek a hétköznapok? Nem csak azzal változtathatsz az életeden, ha felrúgsz mindent, eladod a lakást, kilépsz a munkahelyedről és belevágsz egy hatalmas, hátizsákos utazásba. Néha a kisebb változtatásokkal sokkal nagyobb célt lehet elérni, ezért inkább adunk neked néhány tippet arra, milyen apróbb dolgokkal próbálkozz első körben. Ha ezek nem jönnek be, még mindig ott van a hátizsákos túra lehetősége, nem igaz?

Ne mások véleményével törődj

Gyakran észre se vesszük, hogy sok dolgot, amit nem szívesen csinálunk, valójában azért teszünk, mert azt gondoljuk, mások részéről az az elvárás.

Az egyik alapvető változás, amivel próbálj meg élni, hogy adj le másoknak az igényeiből, és inkább azzal foglalkozz, azt csináld, ami neked tetszik.

Ne érts félre, nem arra bíztatunk, hogy ezentúl legyél önző és narcisztikus, de hidd el, sokkal jobban érzed majd magad, ha nem mindig másoknak szeretnél megfelelni.

Ehhez hozzátartozik az is, hogy adj le egy kicsit a perfekcionizmusból is, és tanulj meg hibázni.

Ha elrontottál valamit, azt pedig ismerd el és javítsd ki – ezzel is egy hatalmas adag feszültséget tudsz leadni.

 

Ismerd be magadnak, ha rosszul érzed magad

Ha az a típus vagy, aki a negatív érzéseit szereti elfojtani, és inkább mosolygós a külvilág felé akkor is, ha problémája van vagy megbántották, akkor azt javasoljuk, ezen tanulj meg változtatni.

Az ilyen embereknél ugyanis egy idő után eljön az a pont, hogy felgyűlik bennük a sok feszültség, és olyankor képesek az egészet egy emberre borítani, vagy akár magukban zokogni, de ezek közül egyik sem tesz jót.

Az UCLA kutatása szerint ennél sokkal jobb módszer, ha tanulsz néhány új szót az érzelmek leírására, és ha rosszul vagy, kiakadtál vagy megbántottak, akkor elmagyarázod magadnak, hogyan érzed magad.

Ez segít megemészteni a dolgot, és megoldást találni.

 

Engedd el a kontrollt

Nem kell, hogy állandóan a te kezedben legyen a gyeplő.

Ha valamit nem tudsz kontrollálni, akkor csinálj helyette mást, mindig van ugyanis választásod.

Ha nem fogsz folyamatosan azon görcsölni, hogy egyedül irányíts mindent, sokkal felszabadultabb leszel, és sokkal több időd jut fontosabb dolgokra is.

 

Ne azt akard, hogy mindenki szeressen

Egyrészt: nem szeret minket mindenki. Ezt el kell fogadnod.

Másrészt, ahelyett, hogy folyton azért hajtasz, hogy mások szeressenek, sokkal fontosabb, hogy olyan dolgokat csinálj, amelyekkel mások tiszteletét és elismerését vívhatod ki, de csak akkor, ha ezek a dolgok a saját személyeddel is összeegyeztethetők.

Emellett kezdj el azon is dolgozni, hogy minél jobban megismerhesd önmagad, így jobban ki tudod majd találni, mire van igazán szükséged, és el tudsz engedni mindent, ami valójában árt neked.

 

Higgy magadban!

A legfontosabb, hogy bízz magadban, és abban, hogy tudod, mire van szükséged és mi jó neked.

Nincs olyan dolog, amit ne tudnál megtanulni, van önfegyelmed és kitartásod is, csak rá kell lelned.

Ha problémád van, bajba kerültél és megoldásra van szükséged, bízz a saját bölcsességedben, és merj magadtól tanácsot kérni.

Ne abban reménykedj, hogy az élet könnyebb lesz, helyette inkább dolgozz azon, hogy te jobb legyél, és meg tudj bírkózni a kihívásokkal.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást