Valósítsd meg álmaid kertjét családod számára 4 lépésben

Valósítsd meg álmaid kertjét családod számára 4 lépésben

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Valósítsd meg álmaid kertjét családod számára 4 lépésben

A koronavírus ideje alatt leginkább arról lehetett hallani, hogy az emberek túlnyomó többsége lakásuk felújítására fordította megtakarításait különböző webáruházak, bútoráruházak termékkínálatát böngészve. A kertgondozás vagy annak felújítása nem kapott olyan nagy médiavisszhangot, viszont ha már belül minden tiszta, lehet és érdemes is kifelé terjeszkedni.

Színes, díszes és hasznos

“Aki a virágot szereti, az rossz ember nem lehet” – tartja a népszerű mondás. Sokunk ablakába ott díszelegnek a szebbnél szebb növények, de gondolt már arra, hogy a kertjét is betelepítse? A kertes házzal rendelkezők nagy része zöldséget vagy gyümölcsöt termeszt, viszont emellett érdemes elgondolkodni akár egy leanderen, rózsabokron vagy akár a levendulán. Egészségünkre gyakorolt hatása pedig vitathatatlan mind a lelki, mind pedig fizikai értelmeben. 

Fény a sötétben

A kertes házzal rendelkezők nagy részének vagy egy pavilon vagy pedig egy hátsó terasz biztosítja a kiülési lehetőséget. Gondolt már arra, hogy milyen hangulatos lenne lampionokkal vagy fényfüzérrel díszíteni ezeket a helyeket? Miként az elmúlt években különösen nagy népszerűségnek örvend a megújuló energia és egyre szélesebb rétegek számára is elérhetővé váltak, ajánljuk fontolóra venni a napelemmel működő megoldásokat, melyek nappal töltődnek este pedig fényt árasztanak. Ráadásul, nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia, manapság már 4 számjegyű összegekért is lehet kapni komplett világító testeket. Így a grillpartit vagy a családi étkezéseket este is meg lehet tartani és nem a legnagyobb hőségre kell hagyatkozni, ha az udvaron szeretnénk lenni. 

Hűsítő felüdülés nyáron

Nem kizárt, hogy sokaknak már áll egy medence a hátsó kertjében, hiszen gyakorlatilag alapkelléké nőtte ki magát akár a merevfalú medence, akár a felfújható medence. Amellett, hogy az előbb említett alternatívák egy pénztárcabarát megoldást kínálnak azok számára, akik a családjukkal egyetemben szeretnének a kertben hűsölni, nem szabad elmenni amellett sem, hogy esztétikailag sem egy utolsó választás. Ne higgyenek azoknak, akik szerint kizárólag az épített medence tudja díszíteni a kertet!

Rácson sült finomságok a barátokkal

Egy grillsütő több szempontból is hasznos kiegészítő. Egy nagyszerű hétvégi ebédhez a szabadban finomabbnál finomabb ételeket tudunk a segítségével elkészíteni a család számára. Az ember társas lény, így az olyan társas cselekvések, rituálék, amik találkoznak a fiziológiai szükségleteinkkel -, mint az evés – különösen felszabadító érzéssel töltenek el bennünket. Így a grill mint olyan, számos programot tud teremteni, mellyel távolabbi rokonainkat, barátainkat vagy akár a szomszédainkat is vendégül láthatjuk. Egy igazi BBQ parti, társulva egy medencés bulival, olyan élményekkel gazdagítanak bennünket, amelyre sokáig emlékezhetünk majd.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást