Valósítsd meg álmaid kertjét családod számára 4 lépésben

Valósítsd meg álmaid kertjét családod számára 4 lépésben

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Valósítsd meg álmaid kertjét családod számára 4 lépésben

A koronavírus ideje alatt leginkább arról lehetett hallani, hogy az emberek túlnyomó többsége lakásuk felújítására fordította megtakarításait különböző webáruházak, bútoráruházak termékkínálatát böngészve. A kertgondozás vagy annak felújítása nem kapott olyan nagy médiavisszhangot, viszont ha már belül minden tiszta, lehet és érdemes is kifelé terjeszkedni.

Színes, díszes és hasznos

“Aki a virágot szereti, az rossz ember nem lehet” – tartja a népszerű mondás. Sokunk ablakába ott díszelegnek a szebbnél szebb növények, de gondolt már arra, hogy a kertjét is betelepítse? A kertes házzal rendelkezők nagy része zöldséget vagy gyümölcsöt termeszt, viszont emellett érdemes elgondolkodni akár egy leanderen, rózsabokron vagy akár a levendulán. Egészségünkre gyakorolt hatása pedig vitathatatlan mind a lelki, mind pedig fizikai értelmeben. 

Fény a sötétben

A kertes házzal rendelkezők nagy részének vagy egy pavilon vagy pedig egy hátsó terasz biztosítja a kiülési lehetőséget. Gondolt már arra, hogy milyen hangulatos lenne lampionokkal vagy fényfüzérrel díszíteni ezeket a helyeket? Miként az elmúlt években különösen nagy népszerűségnek örvend a megújuló energia és egyre szélesebb rétegek számára is elérhetővé váltak, ajánljuk fontolóra venni a napelemmel működő megoldásokat, melyek nappal töltődnek este pedig fényt árasztanak. Ráadásul, nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia, manapság már 4 számjegyű összegekért is lehet kapni komplett világító testeket. Így a grillpartit vagy a családi étkezéseket este is meg lehet tartani és nem a legnagyobb hőségre kell hagyatkozni, ha az udvaron szeretnénk lenni. 

Hűsítő felüdülés nyáron

Nem kizárt, hogy sokaknak már áll egy medence a hátsó kertjében, hiszen gyakorlatilag alapkelléké nőtte ki magát akár a merevfalú medence, akár a felfújható medence. Amellett, hogy az előbb említett alternatívák egy pénztárcabarát megoldást kínálnak azok számára, akik a családjukkal egyetemben szeretnének a kertben hűsölni, nem szabad elmenni amellett sem, hogy esztétikailag sem egy utolsó választás. Ne higgyenek azoknak, akik szerint kizárólag az épített medence tudja díszíteni a kertet!

Rácson sült finomságok a barátokkal

Egy grillsütő több szempontból is hasznos kiegészítő. Egy nagyszerű hétvégi ebédhez a szabadban finomabbnál finomabb ételeket tudunk a segítségével elkészíteni a család számára. Az ember társas lény, így az olyan társas cselekvések, rituálék, amik találkoznak a fiziológiai szükségleteinkkel -, mint az evés – különösen felszabadító érzéssel töltenek el bennünket. Így a grill mint olyan, számos programot tud teremteni, mellyel távolabbi rokonainkat, barátainkat vagy akár a szomszédainkat is vendégül láthatjuk. Egy igazi BBQ parti, társulva egy medencés bulival, olyan élményekkel gazdagítanak bennünket, amelyre sokáig emlékezhetünk majd.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást