Vállaljak még egy gyereket? A legnagyobb PRO és KONTRA érvek

Vállaljak még egy gyereket? A legnagyobb PRO és KONTRA érvek

Címlap / Életmód / Család / Vállaljak még egy gyereket? A legnagyobb PRO és KONTRA érvek

KONTRA:

Megviselné az első szülöttünket

Egy jó testvér hosszú távon mindenképpen olyasmi, ami hozzá tesz az életünkhöz. A kistesó születése azonban – legalábbis az első időszakban – azért meg szokta viselni a nagyobb tesókat.

Persze, minden gyerek más, az én lányunk esetében azonban azt érzem, hogy ő most még nagyon igényli mindkettőnk teljes figyelmét. Ezen a ponton a fejlődésének nem tenne jót egy újszülött érkezése. Számomra egyébként ez a legerőteljesebb ellenérv, ami a kistesó születése ellen szól, ha nem is végérvényesen, de legalábbis még a következő 1-2 évben.

El kellene költöznünk

Ugyan egyébként is szerepel a céljaink között a költözés, de egyáltalán nem biztos, hogy ezt meg is tudjuk majd valósítani. A mostani lakásunkban, ha szűkösen is, de végszükség esetén egy gyerekkel is elférünk, a 7 négyzetméteres hálón azonban két gyerek hosszú távon már biztosan nem tud osztozkodni.

Itt persze mellette érvként bejöhet a babaváró hitel és a CSOK, de egyelőre nem látjuk úgy, hogy ezek  akkora segítséget jelentenének, mint amennyivel többe kerülne egy nagyobb lakás vásárlása.

Második gyermek vállalása
AleksandarNakic/istockphoto.com

Valamelyikünk karrierje megsínylené a dolgot

Azzal, hogy a csed és gyed idejét feloltottuk egymás között, meg tudtuk oldani, hogy mindketten sok időt töltsünk itthon a lányunkkal, és egyikünk karrierje se törjön derékba.

Így sem volt persze egyszerű a dolog, két gyerekkel viszont már egyáltalán nem látom, hogy ez menne. És persze, ha választanom kellene a lányom vagy a munkám között, egyértelmű, hogy a lányomat választanám.

De az a helyzet, hogy jobb szeretném mindkettőt, mert szeretem a munkámat, és vannak még karriercéljaim, amiket meg szeretnék valósítani – szerintem ez nem egy ördögtől való gondolat. Ráadásul, hozzá kell tennünk, hogy egy lakáshitellel és két gyerekkel bizony igen nagy szükségünk lenne mindkettőnk teljes bevételére is.

Újra kell kezdeni az egészet

Imádtam az összebújós éjszakákat, a babaillatot és azt a kis buborékot, amin az újszülött lányommal annak idején osztoztunk. Ugyanakkor arra is emlékszem, hogy mennyire fárasztó és sokszor ijesztő volt egy ennyire magatehetetlen, pici lényről gondoskodni. Figyelembe véve, hogy csak nemrégen kezdte el átaludni az éjszakákat, nem igazán vágyom arra, hogy máris visszatérjek az éjszakai műszakba úgy, hogy közben már egy nagyobb gyerekről is gondoskodnom kell.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást