Stílus / Test

Gél vagy zselés körmöd van? Így hozd újra formába a körmeidet karantén idején 

A kényszer szülte helyzetben rengeteg fodrásznak, pedikűrösnek, manikűrösnek, kozmetikusnak kellett felfüggesztenie a tevékenységét. Ahogy nézegettem a naptáromat, nekem is rá kellett jönnöm, hogy a héten lenne időpontom a manikűrösömhöz. Tény, hogy most nem az a legnagyobb problémánk, hogy nem tökéletes a manikűrünk, de géllakkal és műkörömmel bizony nem csak az esztétikum miatt kell szakemberhez fordulni. Míg a hajadat be tudod festeni, a frufrudat meg tudod igazítani és az arctisztítás sem olyan bonyolult otthon, a műköröm jó néhány kérdést felvet. De hogyan hozhatod újra formába a körmeidet, míg ismét kinyitnak a szalonok?

Shellakk eltávolítása

Nincs nehéz dolgod akkor, ha shellakkod van, ettől a tartós manikűrtől a legkönnyebb megszabadulnod otthoni körülmények között. Kisebb vattacsomókra tegyél bőségesen acetonos körömlakklemosót, nyomd rá őket a körmeidre egyesével, végül az egészet csomagold be alufóliába. Hagyd rajta az oldószert a körmeiden, legalább 15-20 percig, de az is lehet, hogy 30 percre is szükséged lesz, ez a körömlakklemosó erősségétől, aceton tartalmától függ.

Fontos, hogy amikor leszeded a fóliát, ne egyszerre távolítsd el mindet, mindig csak arról a körmödről vedd le, amelyikkel éppen foglalkozol.

A fólia eltávolítás után óvatosan told le a körmeidről a feloldott shellakkot, szükség esetén gyengéden reszeld meg a körmeid felületét és a polírozásról se feledkezz meg. Ezután áttetsző lakkal fedd be a körmeidet, de ha van kedved, természetesen színt is felvihetsz rá.

Olvastad már?  2020 legtrendibb manikűrjei: ezeket kérik a legtöbben a szalonokban

robertprzybysz/depositphotos.com

Géllakk eltávolítása

A géllakk eltávolítását már nem ajánlják otthoni körülmények között, nem véletlenül: ez már jóval bonyolultabb procedúra tud lenni, mint a shellakk. Érdemes egyeztetned a manikűrösöddel, ugyanis a gél lakkot – típustól függően – ugyancsak le tudod oldani, bár ehhez már nem elegendő az acetonos körömlakklemosó, hanem speciális leoldót kell vásárolnod.

Mielőtt használnád, kicsit meg kell reszelned a lakkot, hogy a mélyebb rétegekbe is eljusson az oldószer.

Ha kénytelen vagy teljesen lereszelni, akkor sajnos hosszadalmas kihívás elé nézel, ráadásul nagyon óvatosnak és türelmesnek kell lenned, hiszen könnyen megsértheted a körmeidet. Ebben a helyzetben kevésbé fontos, hogy a látvány tökéletes legyen, inkább maradjon egy kevés géllakk a körmeiden, minthogy túlságosan megreszeld a körmeidet. 

VadimVasenin/depositphotos.com

Zselés műköröm eltávolítása

Ha a géllakk kihívást jelentett, akkor a műköröm esetén főleg nehéz a dolgod – de sajnos ezzel is kezdened kell valamit, hiszen a túl hosszú körmök veszélyesek lehetnek, berepedhetnek, megsérthetik a saját körmeidet. A jól feltett műköröm nagyon sokat kibír, de instabillá válik egy bizonyos mértékű lenövés után. Ezen a legkönnyebben akkor segíthetsz, ha lereszelsz a hosszából a nélkül, hogy a felszínét bántanád.

Ezzel a módszerrel szinte teljesen lenövesztheted a műkörmödet, csak az utolsó pár milliméter során kell majd megreszelned a végeket.

Persze, arra is van mód, hogy a teljes műkörömtől megszabadulj, ebben az esetben a géllakhoz hasonlóan, óvatosan kell reszelned a felületet. Itt is igaz, hogy inkább kicsit több maradjon a körmeiden az anyagból, mint kevesebb: már attól is sokkal szebb lesz a látvány, ha csak a színt távolítod el, és újralakkozod a megmaradt, áttetsző alapot.

Olvastad már?  8 gyönyörű absztrakt mintás manikűr - Igazi művészeti alkotások!

AndreyPopov/depositphotos.com