Haj / Stílus

Így vágd le otthon a frufrudat, hogy ne legyen katasztrófa a végeredmény

Így vágd le otthon a frufrudat, hogy ne legyen katasztrófa a végeredmény

Tudjuk, hogy a karantén ki-tudja-hányadik-napján nagy a kísértés, hogy elüsd valamivel az időt, és új hajat vágj magadnak, de erről mindenképpen lebeszélnénk, hacsak nem vagy fodrász. Viszont, ha eleve van frufrud, mostanra elérhette azt a hosszt, amikor már lassan maszk helyett is hordhatnád (csak viccelünk, nyilván ne tedd!), vagyis nem lehet tovább halogatni a vágást. Ha a fodrászod által kialakított fazont szeretnéd megigazítani, azt egy kis rákészüléssel otthon is megteheted, és még attól sem kell tartanod, hogy a következő hetekben csak kikapcsolt kamerával hívhatod a barátaidat. Mutatjuk, hogy csináld!

Első lépés: kelleni fog egy megfelelő olló

Nem, sajnáljuk, a konyhai olló vagy a papírvágó nem fog megfelelni a célra, egyszerűen nem elég éles. Nem, akkor sem, ha megélezed, vagy ha a tiéd tényleg szuperül vág. Hidd el, a hajad más, mint az A4-es papír. Ha van otthon hajvágó gépetek, akkor a dobozában kis szerencsével egy hajvágó ollót is találsz, ha pedig nincs ilyened, inkább rendelj egyet online, és valahogy bírd ki, amíg megérkezik, különben a végeredmény biztosan nem olyan lesz, mint amilyennek elképzelted.

Második lépés: készítsd elő a hajadat

A legjobb, ha megmosod, beszárítod, és formázod úgy, ahogyan hordani is szoktad. A fodrászod nyilván nem így szokta vágni, de a fodrászodnak sokkal nagyobb a rutinja. A vizes haj kiegyenesedik, kinyúlik, és száradás után összeugrik. Elég komoly rutint igényel megítélni, hogy ennek mekkora lesz a mértéke, így a legjobban akkor jársz, ha a már kialakított frufrudat igazítod meg, és pontosan látod, hogy hol és mennyit szeretnél vágni. Ne szorítsd le, ne emeld fel, ne tartsd a helyén a hajadat, miközben vágsz!

VitalikRadko/depositphotos.com

Harmadik lépés: vágj bele!

Nagy lehet a kísértés, hogy egyetlen mozdulattal lenyisszantsd az egészet, de ez a legrosszabb, amit tehetsz! Szinte biztos, hogy ha vízszintesen vágod, a frufrud vonala nem lesz egyenes, a hosszbeli különbségek pedig elképesztően szembetűnőek lesznek. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb frufrufazon eleve nem egy egyenes vonalat mintáz, a két oldalt kicsit hosszabb, a homlokod közepe felé egyre rövidülő szokott lenni a vonal.

Ha az ollót függőlegesen tartod úgy, hogy a hegye a fejtetőd felé mutat, és így, fölfelé vagdosva haladsz végig a frufrudon, sokkal természetesebb vonalat alakíthatsz ki, az esetleges egyenlőtlenségek kevésbé lesznek szembetűnőek, és egyszerűbb lesz követni a fodrászod által korábban már kialakított vonalat.

Egyszerre mindig csak nagyon kicsit végj le a hajadból, ne feledd, hogy többet mindig levehetsz, de amit egyszer levágtál, azt már nem tudod visszatenni a fejedre!

Ügyelj arra, hogy apró „lépésekben” haladj végig a frufrudon, ne akarj egyszerre túl sok hajat levágni, mert egyrészt nem tudod majd követni a vonalat, másrészt nem is fog ennyit elbírni az ollód, és a végeredmény egyenletlen, töredezett lehet. Ne feledd, a kulcs a türelem! A fodrász által már kialakított frufrut otthon megigazítani nem lehetetlen küldetés, de csak akkor, ha szánsz rá időt és kellő figyelmet!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást