5 üzenet a kifutóról, ami átformálja a divatról alkotott képedet

5 üzenet a kifutóról, ami átformálja a divatról alkotott képedet

Címlap / Stílus / Divat / 5 üzenet a kifutóról, ami átformálja a divatról alkotott képedet

Coco Chanel, Karl Lagerfeld, Yves Saint-Laurent, Oscar de la Renta – néhány név a divatvilágból, akik olyan művészi magaslatokba emelték ezt az iparágat, mint senki rajtuk kívül. Az alkotásaik szezonról szezonra uralják a divatot és nők milliói áhítoznak arról, hogy egy nap majd az ő ruháikat viselhetik. Erős személyiségek, akiknek konkrét véleményük van a divatról – nem hiába állnak a mai napig ők a szakma csúcsán!

Saját személyiség

A divat önkifejezés: amikor felöltözöl, a személyiséged lényegét foglalod össze. Ez a vizuális kommunikáció esszenciája. – Vera Wang

Milyen igaz… Sokan a hétköznapokon, a reggeli gyors készülődés során csak felvesznek valamit, ami épp tiszta és kényelmes, de igazából nem nagyon érdekli őket, hogy ezzel mit közvetítenek a világ felé. Pedig azok az emberek, akik nem ismernek, 90%-ban a külsőd alapján alakítják ki rólad első véleményüket.

Persze nem kell minden nap kiskosztümben járnod az utcákat, ha az nem te vagy és nem érzed benne jól magad. Végtére is teljesen mindegy, mit viselsz, a lényeg, hogy a ruháidon keresztül is kifejezd a személyiségedet.

Önbizalom

Mindig is hittem, hogy a divat nem csak szebbé teszi a nőket, hanem önbizalmat is ad, megerősíti őket. – Yves Saint-Laurent

Biztosan neked is volt már olyan napod, amikor azt érezted, hogy nem igazán állt össze az aznapi szetted, és ettől még az önbizalmad is elment.

És persze vannak azok a napok, amikor annyira megtalálod a stílusodat, hogy szinte a föld felett repkedsz és olyan kisugárzásod van, amire minden ember felfigyel.

A cél pedig az, hogy az év minden napján ezt érezd!

Hozzád illő darabok

Tapasztald ki, miben érzed magad igazán kényelmesen.

Lehetsz bármennyire is jól felöltözve, ha nem érzed jól magad a bőrödben, soha nem fogsz jól kinézni. – Iris Apfel

Elérkeztünk a legfontosabb részhez, ugyanis, ha jól szeretnél kinézni, ahhoz elengedhetetlen, hogy kényelmesen érezd magad a ruháidban. Azzal nem mész sokra, ha veszel egy méregdrága designer ruhát, amit valójában nem a te alkatodra álmodtak meg és emiatt egész nap kényelmetlenül érzed magad benne. Az emberek pedig nem azt fogják látni, hogy milyen szép, drága ruha van rajtad, hanem az egész napos feszengésedet a nem kívánatos darabban.

Hétköznapi csillogás

Bárki lehet jól öltözött és elbűvölő ideig-óráig. Az már sokkal érdekesebb, hogy néz ki valaki a mindennapokban. – Alexander Wang

Ebben a Wang idézetben is sok tartalom van, ugyanis bárki varázsolhat, vagy varázsoltathat magának tökéletes stílust egy estére, de az az igazán érdekes, hogyan néz ki valaki a hétköznapokban, amikor a szoros, napi rutin részévé válik az öltözködés.

Ezért van az, hogy a nagy hollywoodi sztárok egy-egy vörös szőnyeges eseményen tündökölnek, míg a mindennapokban – profi stylist csapat híján – ez nem mondható el róluk.

Egyedi stílus

Szerintem a szépség mindenütt ott van. Ahol mások csak a csúnyát látják, én gyakran ott találom meg az igazi esztétikumot. – Alexander McQueen

Mert mindenki számára más a szép, így az sem kizárt, hogy ami neked tetszik, az másokban majd ellenérzést vált ki.

Az emberek hajlamosak arra, hogy mindent beskatulyázzanak, így elzárva maguk elől az igazi kincseket.

Vedd észre a világ különlegességeit!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást