Útmutató a férjed exfeleségéhez

Útmutató a férjed exfeleségéhez

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Útmutató a férjed exfeleségéhez

Ha olyan férfival kötöd össze az életed, aki korábban már családot alapított egy másik nővel, akkor bizony újfajta emberi kapcsolatokra is szert teszel, hiszen valószínűleg meg kell ismerkedned a volt feleséggel. Írott szabályok nincsenek, de megpróbálunk segíteni, hogy könnyebben vedd az akadályt!

Csak határozottan!

Magad sem tudod, milyen viszonyt szeretnél kiépíteni az „elődöddel”? Ez bizony probléma, hiszen mindennek az alapja, hogy tisztázd magadban az igényeket. Amennyiben nem tudsz vagy nem akarsz bizalmas kapcsolatot vele, semmi gond, de akkor valóban szorítkozzon kommunikációtok a mindkettőtöket érintő témákra, például a gyerekek napirendjére.
Az összes emberi kapcsolatra érvényes egyébként, hogy ha világossá teszed, mit adsz és mit vársz el, minden zökkenőmentesebben megy.

Beszélj a férjeddel!

Tartasz tőle, hogy ovis árulkodásnak számít, ha a volt párjára panaszkodsz? Akkor ne panaszkodj, hanem úgy beszéljétek meg a dolgot, hogy próbálsz tárgyilagos és racionális maradni! Érzelmi töltetű mondatok helyett észérveket használj, hiszen nem az a célod, hogy a partnered rossz szájízzel gondoljon az olyan helyzetekre, amikor nektek, csajoknak muszáj egy légtérbe kerülni!
„Figyelj, a volt feleséged ezt és ezt mondta, ami nekem rosszul esett” – ez a kijelentés például rendben van, mert nem az illetőt minősíted, hanem a saját benyomásodat meséled el.

Alakítsd ki a határokat!

Ha megvan, hogy milyen viszonyban szeretnél lenni az exfeleséggel, és a pároddal is adott az őszinte kommunikáció lehetősége, nincs más hátra, mint az elméletben kitalált határok gyakorlatba öntése. Megjelenhet-e a volt asszony nálatok bejelentés nélkül?
Mennyivel előbb kell szólnia, ha hozza a gyerekeket? Kíváncsi vagy-e a tanácsaira, amelyek a háztartás vezetésére, a kicsikre, esetleg a férjedre vonatkoznak? Nincsenek jó és rossz válaszok e kérdésekre. A lényeg, hogy legyen valamilyen egyöntetű válasz, amihez a későbbiekben is tartod magad.

Maradjon köztetek!

A felnőttek közötti konfliktus kezelése a felnőttek dolga. A férjed előző házasságából született gyerekeket semmiképpen se vonjátok be a vitákba, ne kényszerítsétek őket döntésre vagy állásfoglalásra!
Amennyiben úgy látod, hogy a volt feleség ilyen tekintetben nem viselkedik megfelelően a csemetékkel szemben, akkor se bíráld őt a kicsik előtt! A párodnak természetesen elmondhatod a véleményed, de akkor is inkább elegáns légy, mint indulatos!

Harag?

Előfordulhat, hogy minden fáradozásod ellenére kudarcba fullad a dolog, és te meg a volt feleség egyszerűen nem jöttök ki egymással. Ilyenkor minimális, ám udvarias érintkezés mellett próbáljátok intézni a dolgaitokat, s számíthatsz rá, hogy amikor a régi asszony új párt talál, jó eséllyel olvad a jég.
Az is megeshet, hogy egy új barátnőt ismersz meg a rettegett exfeleség személyében, elvégre egy közös biztosan van bennetek: életetek különböző szakaszában bár, de ugyanazon férfiért dobog a szívetek.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást