Otthon / Szórakozás

5 utazós könyv, amely új tájakra repít

5 utazós könyv, amely új tájakra repít

A nyár, a jó idő egyértelműen magával hozza az utazások szezonját, a vakáció témáját. Akár mi magunk is utazunk, akár nem, nyaranta valahogy jobban esik foglalkozni az utazás világával. Szerencsére a témában számtalan, jobbnál jobb könyv íródott, amelyek közül ajánlunk most neked ötöt, ha te is kedvet kapnál ezek olvasgatásához.

Vigh Bori: Hogyan menjünk világgá?

Vigh Bori digitális nomád: egy jól menő cég social managere volt, amíg úgy nem döntött, hogy inkább bepakol egy hátizsákba, és útra indul, hogy lássa a világot, megismerje, mi mindenre képes.

Azóta utazásairól folyamatosan tájékoztatja a közönséget is.

A Hogyan menjünk világgá? című könyve olyanoknak szól, akik hasonló álmokat szőnek – Bori tippeket ad benne saját példáin keresztül, hogyan is érdemes ezt csinálni.

Ha te magad is vágyódsz egy nagy utazásra, vagy esetleg szeretnéd megtudni, miért vált valaki a digitális nomád létre a biztonságos és kényelmes élete helyett, ezt a könyvet kell elolvasnod!

Gayle Forman: Csak egy nap

A romantikusabb írások kedvelőinek Gayle Forman kötetét ajánljuk: a Csak egy nap főszereplője egy olyan amerikai lány, akit szülei nagyon féltve neveltek, így egy kicsit burokba van zárva.

Érettségi ajándékként egy utazást kap Európába, így jut el Londonba, ahol megismerkedik kedves, vonzó és laza színésszel, akit követ Párizsba is.

A lány számára ez az egy nap elég ahhoz, hogy teljesen új életet akarjon élni, kitörhessen a korlátai közül és még az igaz szerelmet is megismerhesse a rákövetkező egy évben.

Frances Mayes: Napsütötte Toszkána

Akár láttad Frances Mayes könyvének filmes adaptációját, akár nem, a regényt, amely a filmhez alapul szolgált, feltétlenül el kell olvasnod. A filmváltozat és a könyv igencsak eltér egymástól, de mindkettő nagyon szerethető.

A könyvváltozatban az írónő férjével vásárol egy házat egy olasz kisvárosban, majd ennek a renoválásába kezdenek. Amíg ezzel foglalatoskodnak, sikerül felfedezniük az élet apró örömeit, a művészet, a gasztronómia, az olasz dolce vita, a kisváros nyújtotta boldogságot.

A könyv csodálatos úti beszámoló, szakácskönyv és közben egy nagyon tanulságos történet is, amit nem szabad kihagynod.

Clara Bensen: Poggyász nélkül

Clara Bensen könyve pontosan arról szól, hogy rúgjuk fel addigi életünket, és tapasztaljuk meg a világot a korlátainkon kívül, igaz valójában.

Clara regénye azt meséli el, hogyan talált magának egy olyan párt az online társkeresés segítségével, akivel rögtön elhatározta, hogy csomag, előre lefoglalt jegyek és szállások nélkül 3 hét alatt bejárnak 8 országot – az összes dolog, amit magukkal visznek, pedig az, ami éppen rajtuk van.

Ha tudni szeretnéd, milyen az, amikor az ember az összes, saját maga által épített határt átlépi, hogy önmagára találjon, ez a kötet neked szól!

Kisgyörgy Éva: Világutazók kézikönyve

Kisgyörgy Éva sokak számára Travellina néven lehet ismerős, a hölgy ugyanis utazó blogger, aki már több mint 30 éve járja a világot, és 112 országban megfordult már, mire könyvét kiadta.

A Világutazók kézikönyve részben egy praktikus útmutató az utazás megtervezéséhez az alapoktól kezdve a legutolsó szegig, részben pedig egy érdekes beszámoló a blogger kalandjairól.

Ha szívesen utaznál, és szükséged lenne ehhez néhány tanácsra, akkor neked szól!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást