Ünnepi orosz sapka sütemény

Ünnepi orosz sapka sütemény

Címlap / Életmód / Receptek / Ünnepi orosz sapka sütemény

Ezek a mennyei sütemények azért kapták ezt a fura nevet, mert a szőrmés orosz sapkákra emlékeztetnek. A valaha kóstolt legfinomabb krém töltelékkel, omlós kakaós tésztából készül ez a nem mindennapi sütemény.

Hozzávalók a krémhez:

– 500 ml tej

– 12 dkg cukor

– 1 tasak vaníliás cukor

– 25 dkg sótlan vaj, kenhető állapotban

– 7 ek. liszt

A tésztához:

– 20 dkg cukor

– 8 tojás

– 3 ek. kakaópor

– 9 ek. meleg víz

– 15 ek. liszt

A díszítéshez:

– kb. 1 csésze kókuszreszelék

– 25 dkg tejcsokoládé

– 1-2 evőkanál növényi olaj

Elkészítése:

1. Elkészítjük a krémet:

A lisztet tegyük egy nagy tálba, öntsünk hozzá lassan 250 ml tejet, közben keverjük csomómentesre. A maradék tejet öntsük egy kisebb lábosba és tegyük fel melegedni. Keverjük hozzá a cukrot, vaníliacukrot. Melegítsük, amíg felforr, majd csökkentsük a hőt és lassan keverjük hozzá a tejes-lisztes keveréket. Folyamatosan keverjük, míg puding állagú krémet nem kapunk. Tegyük félre és hagyjuk lehűlni, majd tegyük hűtőbe. Miután a krém jó hideg lett, mixerrel keverjük hozzá a lágy vajat. Tegyük vissza a hűtőbe, míg elkészül a tészta.

2. Elkészítjük a tésztát:

Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Egy normál méretű tepsibe tegyünk sütőpapírt. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjét verjük fel mixerrel kemény habbá, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Adjuk hozzá a vaníliacukrot, tojássárgáját és lassan adagolva a lisztet is. Végül adjuk hozzá a 9 evőkanál meleg vizet és a kakaóport. Keverjük össze jól. Öntsük a tésztát a tepsibe és süssük aranybarnára.

3. Elkészítjük a sütiket:

Miután a tészta kihűlt, egy közepes méretű pohárral köröket szaggatunk ki belőle. Minél közelebb vágjuk ki, hogy minél több sütink legyen. Két kör közé kenjünk krémet. Egy késsel kenjük be a sütik oldalát krémmel és görgessük meg a kókuszreszelékben.

Olvasszuk fel gőz fölött a csokoládét, keverjük hozzá az olajat és öntsünk csokimázat minden sütemény tetejére. Tegyük félre hűlni. Ha megkeményedett a csoki, tálalhatjuk!
 

VIDEO 2024 legszebb sminktrendje, a gyöngyházfényű smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!