Hozzávalók a krémhez:
– 500 ml tej
– 12 dkg cukor
– 1 tasak vaníliás cukor
– 25 dkg sótlan vaj, kenhető állapotban
– 7 ek. liszt
A tésztához:
– 20 dkg cukor
– 8 tojás
– 3 ek. kakaópor
– 9 ek. meleg víz
– 15 ek. liszt
A díszítéshez:
– kb. 1 csésze kókuszreszelék
– 25 dkg tejcsokoládé
– 1-2 evőkanál növényi olaj
Elkészítése:
1. Elkészítjük a krémet:
A lisztet tegyük egy nagy tálba, öntsünk hozzá lassan 250 ml tejet, közben keverjük csomómentesre. A maradék tejet öntsük egy kisebb lábosba és tegyük fel melegedni. Keverjük hozzá a cukrot, vaníliacukrot. Melegítsük, amíg felforr, majd csökkentsük a hőt és lassan keverjük hozzá a tejes-lisztes keveréket. Folyamatosan keverjük, míg puding állagú krémet nem kapunk. Tegyük félre és hagyjuk lehűlni, majd tegyük hűtőbe. Miután a krém jó hideg lett, mixerrel keverjük hozzá a lágy vajat. Tegyük vissza a hűtőbe, míg elkészül a tészta.
2. Elkészítjük a tésztát:
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Egy normál méretű tepsibe tegyünk sütőpapírt. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjét verjük fel mixerrel kemény habbá, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Adjuk hozzá a vaníliacukrot, tojássárgáját és lassan adagolva a lisztet is. Végül adjuk hozzá a 9 evőkanál meleg vizet és a kakaóport. Keverjük össze jól. Öntsük a tésztát a tepsibe és süssük aranybarnára.
3. Elkészítjük a sütiket:
Miután a tészta kihűlt, egy közepes méretű pohárral köröket szaggatunk ki belőle. Minél közelebb vágjuk ki, hogy minél több sütink legyen. Két kör közé kenjünk krémet. Egy késsel kenjük be a sütik oldalát krémmel és görgessük meg a kókuszreszelékben.
Olvasszuk fel gőz fölött a csokoládét, keverjük hozzá az olajat és öntsünk csokimázat minden sütemény tetejére. Tegyük félre hűlni. Ha megkeményedett a csoki, tálalhatjuk!