5 ünnepi dekoráció szilveszterre, ha házibulit tartasz

5 ünnepi dekoráció szilveszterre, ha házibulit tartasz

Címlap / Otthon / Hobbi / 5 ünnepi dekoráció szilveszterre, ha házibulit tartasz

Szilveszterkor ezer buli kínálja magát minden városban, de a legjobb talán mégis az, ahol a saját barátaid gyűlnek össze. Ha idén a te lakásod ad helyt a partinak, és szeretnéd egy kicsit bulisabbá varázsolni a helyszínt, az alábbi dekorációk jó kiindulási alapot adhatnak.

Helló, jövő!

Ragassz színes papírt egy vékonyabb kartonra, majd sablon segítségével vágd ki belőle a jövő év számait.

Ezeket azután a lakás különböző pontjain elhelyezheted, ha pedig egy mágnesszalagot is veszel, a számokat tényleg bárhová felteheted a hűtőtől a fűtőtestig.

Ez a dekoráció egy visszafogottabb buliban is jól mutat, de akár el is rejtheted a számokat valahol a lakásban, és a barátaid megkereshetik őket.

Akinél összeáll egy teljes évszám, az beválthatja mondjuk egy általad kevert, finom koktélra őket.

Klasszikus vonal

Ha nem akarod túlspilázni a dolgot, mégis igazi partihangulatot szeretnél, akkor csak néhány lufira meg színes szalagra lesz szükséged, amit keresztül-kasul lelógathatsz a szobában.

Ha a színes papírból előbb csíkokat vágsz, akkor ezeket karikába ragasztva egymásba fűzheted, és a tarka füzért keresztül futtathatod a plafonon, erről is lufikat vagy színes szalagokat lógatva le.

A szalagokból mindenképpen hagyj valamennyit az asztalra vagy a székekre dobva is: nem csak jól mutat, de garantált, hogy néhány fotó erejéig valaki nyakában fog majd kikötni.

A buli lelke

Nincs az a parti, aminek ne a büféasztal lenne az igazi lelke, így, ha nem is akarsz túlzásba esni a díszítéssel, itt mindenképpen érdemes kicsit forrósítani a hangulaton.

A bulira amúgy is érdemes beszerezni néhány papírtálat meg műanyag poharat, ha pedig már úgyis veszel ilyesmit, válassz az egyszerű fehér helyett színeset, ami sokkal jobban mutat a megterített asztalon.

Szórhatsz az asztalra némi konfettit is, és pár színes szalag sem árt.

Ebben a dekorációban az a jó, hogy nem csak a buli középpontja lesz, de gyorsan el is takarítható, hiszen a másnapi rendrakáskor a tányérok úgyis a szemétbe kerülnének.

Egyszerű, de nagyszerű

Szintén az egyszerűbb, mégis ötletes dekorációkhoz tartozik, ha kifeszítesz néhány huzalt a szobában, majd ezekre fa csipeszekkel kis papírfecniket rögzítesz.

A papírlapokra te is írhatsz üzeneteket, de néhányat hagyj üresen, és engedd, hogy erre a vendégeid írjanak.

Nem csak a buli közben lesz jó móka egymás üzeneteit olvasgatni, de a papírlapokat a következő évben is öröm lesz majd elővenni, hiszen talán az év legőrültebb buliját idézik majd meg.

Elegánsabb vacsorákra

Ha nem annyira házibulit, mint inkább fogadást tartasz, nyugodtan bolondítsd meg az asztali dekorációt karácsonyról megmaradt mézeskalácsokkal.

Vond be őket mázzal, és a friss mázba szórj színes cukorkát, hogy kicsit bulisabb legyen a hangulatuk, majd színes szalaggal lógasd őket az asztal fölé, vagy helyezd el őket az evőeszközök között.

Ezután már csak néhány mécsesre és gyertyatartóra van szükséged, és máris kész az elegáns, mégis bulis hangulatú vacsoraasztal.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást