Unalmasak a falaid? 6 szuper faldekoráció, amit elkészíthetsz

Unalmasak a falaid? 6 szuper faldekoráció, amit elkészíthetsz

Címlap / Otthon / Dekor / Unalmasak a falaid? 6 szuper faldekoráció, amit elkészíthetsz

Ha unalmas egy helyiség, nem feltétlenül kell átfesteni, bútort cserélni vagy újat venni az összes lakástextíliából: sokszor elég egy apró változtatás a szobán, hogy teljesen új színben pompázzon. A faldekorációk éppen ezen a problémán segítenek, hiszen ha felöltöztetsz velük egy addig csupasz területet, rögtön új hangulatot kölcsönöznek a lakásnak. Összeszedtünk néhány inspiráló ötletet, hátha te is faldekorálásra adnád a fejed!

Virágos kezdőbetű

A neved kezdőbetűjére, vagy a kedvenc betűdre, egy nagyobb, vastagabb kartonpapírra, fonalra és némi selyemvirágra lesz szükséged ahhoz, hogy gyönyörű faldekorációt készíthess.

A választott betűdet rajzold elő a kartonon, majd vágd körbe: ez lesz az alapod, amire a virágok kerülnek.

Egy natúr színű fonallal tekerd körbe a betűt, majd ebbe tűzd bele egyesével a virágokat, jó szorosan egymás mellé.

Ha túl hosszúak a szárak, rövidítsd meg őket egy olló segítségével, és ragasztót is használj, ha attól stabilabbnak érzed a dekorációd.

Fotófal

Hangulatos dekorációt készíthetsz, ha néhány régi fotót 6-7 darabonként felfűzöl egy madzagra, és ezeket egy megtisztított szép gallyra kötözöd soronként.

Akár fekete-fehér vagy színes fotókkal is dolgozhatsz, és még ajándékba is készítheted ezt a művet.

Amellett, hogy remek faldekor, még a fényképek őrzésének is kiváló módja lesz.

Rojtdekor

Ha hiányzik a nyár és a fesztiválszezon, ezt a dekorációt tuti, hogy neked találták ki.

Ehhez a rojtos girlandhoz nincs is másra szükséged, csak a kedvenc színű fonalaidra, amelyekből apró rojtokat kell gyártanod, majd ezeket egyenlő távolságra felfűznőd egy hosszabb madzagra.

Felteheted a falra kigyószerűen, vagy több szintben egymás alá a girlandot, és akár több falat is dekorálhatsz ezzel a technikával.

Szerintünk garantáltan mindig felidézi majd a nyarat!

Csillag

Szupermodern és szupermutatós falra aggatható csillagokat készíthetsz, és ehhez nem is lesz másra szükséged, mint egy pingpong labda, némi festék és néhány bambuszpálca.

A pálcákat a középső részüknél fesd be a választott színre, majd ha megszáradtak, egyszerűen szúrd át az akár előre kilyukasztott labdán, úgy, hogy minden irányból legyen néhány pálca.

Ha már kész a csillag alakzat, egy vékony madzag vagy damil segítségével akaszd fel a  falra, és kész is az egyedi dekorációd.

Holdállás

Egy madzagra és a falad színétől függően egy ív szép ezüst, arany, fehér, fekete vagy szürke színes papírra lesz szükséged, hogy ezt a különleges holdállásos díszt elkészíthesd.

Vágd ki a különböző holdállásokat a papírból duplán, és úgy fűzd őket egymás alá, hogy közéjük ragasztod a madzagot, amivel majd felakasztod a falra.

Az ágyad mellett vagy egy polc fölött remekül fog mutatni, főként ha a szobád elég letisztult stílusú.

Virágerdő

Újrafestés vagy tapétázás helyett elég vásárolnod néhány selyemvirágot, és ezeket egy dekoratív ragasztószalaggal egymás alá ragasztani egy általad választott falon.

Trendi, tavaszias és nagyon romantikus faldekorációt kapsz így, amely mindig egy virágos esőerdő hangulatát idézi majd!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!