Üldözési mániád van? Íme 4 hasznos tipp a leküzdésére

Üldözési mániád van? Íme 4 hasznos tipp a leküzdésére

Címlap / Életmód / Egészség / Üldözési mániád van? Íme 4 hasznos tipp a leküzdésére

Fontos, hogy az elején tisztázzuk, üldözési mánia alatt most nem konkrétan arra gondolunk, mikor valaki szó szerint a nyomodban van és úgy érzed, hogy követnek, hanem azokra a helyzetekre, amikor azt gondolod, hogy mindenki rólad suttog és állandóan te vagy az emberek céltáblája… Ez rengeteg energiát felemészt, ráadásul az esetek többségében feleslegesen. Íme néhány tanács, amivel elkerülheted ezt a rossz szokást!

Miért alakul ki?

Lehet, hogy furcsán hangzik, de az üldözési mánia legtöbbször az önbizalomhiány miatt alakul ki. Az illető nem biztos magában, ezért azt feltételezi, hogy az egész világ ellene van és mindenki rosszat akar neki. Nem ajánlatos félvállról venni ezt a problémát, mert extrémebb esetekben akár depresszióhoz is vezethet. Éppen ezért, ha ezt észlelnéd magadon, akkor vedd kézbe a dolgokat! Nem kell egyből pszichológushoz rohanni, ugyanis ezt egyedül te tudod lerendezni magadban, a lényeg az, hogy ismerd fel a problémát.

Azt tudnod kell, hogy ha önbizalomhiánnyal küzdünk, akkor az agyunk képes olyan negatív tévképzeteket generálni, ami csak tovább rontja a helyzetet, éppen ezért le kell állítanod a folyamatot. Mondjuk, hogyan láss hozzá!

Irányítsd a gondolataidat!

Sok helyről halljuk, hogy gondolatainknak teremtő ereje van és, hogy amire sokat gondolunk, az egy idő után manifesztálódik, szóval nagyjából az életünket jelentős százalékban a gondolataink határozzák meg, no meg a hozzáállásunk az adott körülményhez. Ha te folyamatosan azt gondolod, hogy téged mindenki kibeszél a hátad mögött, és senkiben nem bízhatsz, mert az emberek úgyis kihasználnak, akkor úgy is lesz. Ez a fajta pesszimista látásmód pedig csak tovább rombolja életed minőségét.

Mit tehetsz olyankor, ha úgy érzed lehúznak a gondolataid? Rázd meg magad és válts!!! Nem kell ehhez semmilyen önsegítő könyv vagy előadás, egyedül te kellesz hozzá! Határozd el, hogy jól fogod magad érezni, és tégy is úgy.

Hozzáállás kérdése!

Az emberek többsége nem szereti az esőt, mert ilyenkor borult az ég és ezt a hangulatot egyből átveszik. De miért is? Az eső akkor is esni fog, ha neked ettől rossz kedved van, ezért el kell fogadnod, hogy ezen nem tudsz változtatni… a kedveden viszont igen! Vedd fel a kedvenc gumicsizmádat és esernyődet, majd élvezd, ahogy belelépsz a pocsolyába, ahogy az esőcseppek kopogtatnak az esernyődön. Aztán ülj le egy forró teával az ablak mellé és nézd, ahogy esik – hidd el, jót tesz a lelkednek.

Fontos, hogy megtanuljuk elfogadni azokat a dolgokat, amelyeken nem tudunk változtatni. Állj pozitívan a dolgokhoz és hirtelen minden megszépül! Meglátod, ha szeretettel és pozitív kisugárzással fordulsz a környezetedhez, ők is más fajta viselkedést vesznek majd fel veled szemben.

Légy biztos magadban!

Lehet, hogy van pár rosszakaród, akik alig várják a bukásodat, de hidd el, hogy tehetetlenek ellened, ha te biztos vagy magadban. Akkor kibeszélhetnek, megsérthetnek, áskálódhatnak ellened, de mind ez hasztalan lesz, mert téged már nem érdekelnek. Ha erre a szintre elérsz, akkor soha többé nem kell szembenézni az üldözési mániáddal. Azt pedig fogadd el, hogy nem minden ember számít. Lehet, hogy nem leszel a munkahelyeden az összes kollégád kedvence, de ez így van jól, mert legtöbbször a „kis kedvencek” valójában nagy bajkeverők.

Légy önmagad, bízz abban, aki vagy és ne hagyd, hogy mások rettegésben tartsanak! Dolgozz magadon és sokkal szebb, teljesebb életed lesz!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást