Szórakozás / Otthon

5 újjáélesztett sorozat, aminek érdemes adnod egy esélyt

Néha bizony nagyon rosszul tud elsülni, ha egy filmnek vagy sorozatnak sok idő elteltével megcsinálják a folytatását, vagy ha teljesen újraforgatják az egészet. A Netflix idén év elején jelentette be, hogy a Szívek szállodája is kapni fog egy 4 epizódból álló folytatást, melynek az első részét november 25-én adták le. A Gilmore lányok visszatérésének kapcsán összeszedtünk néhány újjáélesztett és remake sorozatot, amelynek érdemes adnod egy esélyt.

90210

A 90210 egy 5 évadot megélt amerikai sorozat, melynek főhősei gazdag kaliforniai családokból származó tinédzserek, akiknek végigkövethetjük kamaszos drámákkal és bonyolult szerelmi viszonyokkal teletűzdelt életét a gimitől az egyetemen keresztül egészen a nagybetűs életük kezdetéig.

A sorozat tulajdonképpen a Beverly Hills 90210 remake-jének és folytatásának is tekinthető, hiszen a főszereplők közül többen az eredeti sorozat hőseinek gyerekei, és többen is feltűnnek az új verzióban a korábbi széria sztárjai közül. Annak ellenére, hogy nem egy teljesen eredeti sorozat, a 90210 nagyon szerethető, amelyből az 5 évad sem lett erőltetetten sok.

Ha a hideg téli estéken kicsit elrepülnél a napsütötte tengerpartra, ez a neked való sorozat!

Dallas

A 2012-ben indított, 3 évados Dallas az eredeti 1978-as sorozat folytatása, mely a korábbi széria két nagy riválisának gyerekeiről, Jockey fiáról és Bobby fiáról szól, és természetesen az eredeti karakterek is megjelennek az új verzióban.

Ahogy az eredeti, úgy az újjáélesztett sorozat is tele van intrikával, akcióval, bár jóval krimiszerűbbre sikerült, mint egy átlagos szappanopera. A Dallast eredetileg hosszabbra tervezték, mint 3 évad, de az egyik kulcskaraktert, a Jockey-t játszó Larry Hagman halála után a készítők jobbnak látták befejezni a szériát, mivel jelentősen esett a nézettsége.

Ennek ellenére érdemes adni egy esélyt az új Dallasnak is, ha valami akciódús drámasorozatot keresel.

Hősök: Újjászületés

Nem csak a régi klasszikus sorozatoknak, de az egészen újaknak is készülhetnek felélesztett változatai, és a Heroes Reborn éppen ilyen: a széria ugyanis az eredeti, 2010-ben véget ért, 4 évadot megélt Hősök kvázi ötödik évada, amelyet nem is terveztek ennél hosszabbra a készítők.

Ahogy a remake verzióknál lenni szokott, itt is több korábbról megismert karakter tér vissza, mint például Noah Benett. A készítők igyekeztek úgy megcsinálni az új szériát, hogy az elején bemutassák, mi történt a világban azóta, hogy 5 évvel korábban végetért az eredeti verzió.

Ha ezt a sorozatot választod, érdemes előtte végignézned újra az eredeti szériát is!

X-akták

Idén indították újra a 90-es évek nagysikerű sorozatát, az X-aktákat is, mely teljes egészében az eredeti, kilenc évados sorozat 6 részes folytatása, 14 évvel később.

Mulder és Scully mellett több korábbi karakter is visszatér az új évadban, melyről sokan úgy gondolják, hogy még ennek is készül majd folytatása, hiszen egy nagyon érdekes fordulattal ért véget az utolsó epizód.

Ha szereted a misztikus sorozatokat, a X-akták újjáélesztésének is érdemes adnod egy esélyt, de csak akkor, ha láttad a korábbi részeket.

Twin Peaks

Az általunk leginkább várt folytatás sorozatok terén nem is lehet más, mint az eredetileg 2 évadot és egy egész estés mozifilmet megért 90-es évekbeli kultsorozat, a Twin Peaks újjáélesztése.

A Laura Palmer meggyilkolásával induló, titokzatos kisvárosról szóló történet folytatását is az eredeti alkotópáros, David Lynch és Mark Frost készíti, így számíthatunk rá, hogy lesz olyan jó, mint az 1990-es sorozat, amely a maga nemében az egyik legnagyobb televíziós siker volt.

Ugyan eredetileg 2016-ra tervezték az új, 18 részes évad bemutatását, de ez kisebb csúszással érkezik majd 2017 elején.