Így újíthatod meg egy óra alatt az arcbőrödet

Így újíthatod meg egy óra alatt az arcbőrödet

Címlap / Stílus / Arc / Így újíthatod meg egy óra alatt az arcbőrödet

Ha nincs sok időd magadra, hetente akkor is érdemes szánnod egy órát a pihenésre, a testi-lelki feltöltődésre, amit természetesen összehangolhatsz egy tartalmas arcápolással. Csak egy órád van? Ez is elég egy komplett megújulásra!

Első lépés: tisztítás

Az első lépés során meg kell tisztítanod az arcbőrödet, el kell távolítanod róla a szennyeződéseket és a sminket. Erre a célra nagyszerű a szappanos öblítés, illetve a jól bevált sminkelmosó használata.
Bátran alkalmazkodhatod a megszokott arctisztítódat is, arra azonban ügyelj, hogy ne használj túlságosan erős, alkoholos terméket, hiszen még sok lépés vár az arcbőrödre.

Második lépés: gőzölés

Miután megtisztítottad az arcodat a hétköznapi szennyeződésektől, öblítsd le a bőrödet tiszta vízzel, hogy semmilyen vegyi anyag ne maradjon rajta.
Egy lavórba önts forró, lobogó vizet, majd teríts egy törölközőt a fejedre, és hajolj a gőz fölé. A vízbe nyugodtan tehetsz gyógynövényeket is, így a gőzölés még eredményesebb, mélyebbre ható lehet.

Harmadik lépés: arcradírozás

A gőzölés után az arcbőröd könnyebben kezelhetővé válik, a mélyebbre rétegekbe is eljutnak majd a hatóanyagok. A harmadik lépésnél óvatosan megnyomhatod az esetleges mitesszereidet, illetve pattanásaidat.
Ha ezzel elkészültél, jöhet az arcradírozás, ami minden esetben természetes alapanyagú, s ne műanyag felhasználásával készült termékkel történjen. Óvatos, körkörös mozdulatokkal dörzsöld át az egész arcbőrödet és a nyakadat is, majd öblítsd le a krémet.

Negyedik lépés: tisztító maszk

Az arcbőröd megtisztult, az elhalt hámsejteket eltávolítottad, most pedig bebiztosítod, hogy ez az állapot legalább egy hétig fennálljon. Puha törölközővel itasd fel arcodról a nedvességet, majd kenj rá mélyen tisztító arcpakolást.
Érdemes olyat választanod, ami idővel megkeményedik és lehúzhatóvá válik, hiszen így a legvégső szennyeződés maradványokat is eltávolíthatod a bőrödről.

Ötödik lépés: tápláló pakolás

A maszk eltávolítása és a gyors arcmosás után jöhet az utolsó előtti lépés, a tápláló arcpakolás felkenése. Ez már tényleg a kényeztető rész, hiszen csak táplálod a bőrödet az alapos és gondos tisztítást követően.
Olyan pakolást válassz, amilyet a bőröd igényel, mivel most minden körülmény adott ahhoz, hogy a vitaminok és a szükséges hatóanyagok mélyen felszívódjanak, és belülről táplálják tested legnagyobb szervét.

Hatodik lépés: kényeztető krémezés

A tápláló pakolás hatóideje után öblítsd le langyos vízzel az arcodat, majd hagyd magától megszáradni. Ha ez megtörtént, alaposan krémezd be a bőrödet a kedvenc arckrémeddel.
A legjobb, ha az egész procedúrára este kerítesz sort, hiszen így a hatóanyagok a nélkül dolgozhatnak egész éjjel, hogy bármilyen külső tényező (pl. napsugárzás, vagy éppen az alapozó) befolyásolná a feladatukat. Ismételd meg hetente ezt az arcápolási rutint, és meglátod, hónapokig nem lesz szükséged a kozmetikus beavatkozására!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!