Stílus / Test

Újabb 8 trükk, hogy letagadhass a korodból

Újabb 8 trükk, hogy letagadhass a korodból

Előző cikkünkből megtudhattad, hogy többek között megfelelő hidratálással, sminkalap használatával és a „bohócszem” elkerülésével tehetsz a fiatalosabb megjelenésért. A lista viszont nem ért véget: íme, még néhány tipp az üdeségért!

Dús haj

Van, aki egész életében vékony, lelapuló szálú tincsekkel küzd, míg másoknál bizonyos kor után jelentkezik a probléma – akár a harmadik, akár az ötödik ikszet követően.
Amennyiben nagyméretű körkefét használsz a szárításhoz, forró levegő helyett langyosat alkalmazol, valamint olyan kevés hőhatásnak teszed ki a fürtjeidet, amennyire csak lehet, máris életteli lesz a sörényed.

Rendszeres radírozás

Az elhalt hámsejtek tehetőek felelőssé a fakó arcszínért, ami plusz éveket ad a valódi korodhoz. Legyen szó száraz, normál, zsíros vagy vegyes bőrtípusról, heti egy radírozásra mindenképpen szükséged van.
Az ideális radírozó termékkel 2-3 percig dörzsölheted magad anélkül, hogy irritációt okozna. Ha van rá lehetőséged, ne csak az arcodon vesd be a módszert, hanem az egész testeden is!

Retinoidokkal az idő ellen

Az A-vitamin kémiai „rokonai” segítenek a ráncok enyhítésében, frissebbé varázsolva a megjelenésed.
Legnagyobb koncentrációban a patikai krémekben találhatod meg őket. Léteznek receptre és vény nélkül kapható változatok is – a számodra megfelelő alternatíva kiválasztásához látogasd meg a bőrgyógyászod! Az A-vitamin titka egyébként a hámsejtek megújításában rejlik.

A hidrokinon leszámol a foltokkal

A pigmentfoltok óhatatlanul felütik csúf fejüket a kor előrehaladtával. A hidrokinon nevű szerves vegyület sejt szinten befolyásolja az apró elszíneződésekért felelős melanin termelését.
Enyhe hatóanyag-arányban vény nélküli készítményekben találod meg, míg a nagyobb dózishoz orvosi utasítás szükséges. Alkalmazása alatt mellékhatásként ideiglenesen érzékenyebbé válhat a bőr.

Bogyós gyümölcsök: finom fiatalság

Az antioxidánsok olyan vitaminok és ásványi anyagok, amelyek növelik a szervezet sejtjeinek védekező-képességét a károsodást okozó környezeti hatások, tehát a szabadgyökök ellen.
Elsősorban zöldségek és gyümölcsök útján vihetőek be, de legkiválóbb forrásai a minél élénkebb színű bogyós termések. Az árnyalatukat ugyanis ugyanazon anyagoknak köszönhetik, amelyek segítenek a fiatalságod megőrzésében.

Hallal a sima bőrért

Hetente legalább két adag halat kellene fogyasztanunk az egészséges táplálkozás jegyében, ám Magyarországon ennek tizedét sem szokás megenni.
Pedig a halfélék – különösen a lazac – tele vannak omega-3 zsírsavakkal. Ezek a telített vegyületek csökkentik a „rossz” koleszterin szintjét a vérben, és mintegy bónuszként visszaadják a bőr tömörségét.

A kéz a lélek tükre

Tudjuk, hogy ezt a szemre szokás mondani, mégis a kezek állapota az, ami közvetlenül befolyásolja a hangulatod.
Elvégre egész nap látod, és a legnagyobb rohanás közepette is rácsodálkozhatsz az ott lévő bőr szépségére, vagy éppen problémáira. Glicerin, shea vaj és kamilla tartalmú kézápoló balzsammal tehetsz érte, hogy kacsóid minél frissebbek legyenek.

Pedikűr olcsón és hatékonyan

A talpon jelentkező bőrkeményedések biológiai sajátosságainknál fogva senkit sem kímélnek – csak vannak, akik tesznek ellenük, és vannak, akik nem. Ha ez utóbbi kategóriába tartozol, a közeledő tavasz gondolata nyomasztó lehet számodra, hiszen semmi kedved mutogatni a sarkad a világnak. Meleg vizes áztatással, reszelő vagy habkő segítségével, illetve jó alapos hidratálással félóra alatt szalonképessé teheted!
 
Akkor jársz a legjobban, ha ezeket a kis trükköket apránként építed be a szépségápolási rutinodba. Ne aggódj, egyik sem követel túl nagy anyagi befektetést vagy energiát! Hamar rájöhetsz, hogy minimális odafigyeléssel máris sikerül néhány évvel visszaforgatni az idő kerekét.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást