8 trükk, hogy letagadhass a korodból

8 trükk, hogy letagadhass a korodból

Címlap / Stílus / Test / 8 trükk, hogy letagadhass a korodból

Akár két évvel, akár hússzal érzed magad zsengébbnek a valódi korodnál, mindenképpen megérdemled, hogy azt lásd viszont a tükörben, amit szeretnél. A következőkben eláruljuk, hogyan hozhatod a legjobb formád egy kis smink és néhány apró fogás segítségével.

Kezdj primerrel!

A primer, vagy más néven sminkalap olyan krémes állagú kence, melyet a hidratáló krém után, és az alapozó előtt kell vékonyan eloszlatni a bőrödön. Feladata az egyenletes arcszín és felület biztosítása.
Kiküszöböli a vörös foltokat, emellett feltölti a kisebb ráncokat. Előnye, hogy egyszerre nagyon keveset kell belőle alkalmazni, tehát vásárlása szuper befektetés.

Le a bohócszemmel!

Sokak számára az alul és felül egyaránt húzott, vastag ceruzavonal jelenti a „tökéletes” szemsminket. Ez azonban „bezárja” a tekintetet, optikailag csökkenti a szem méretét, és nagyobb hangsúlyt fektet a ráncokra, illetve a karikákra.
A vonalak vékonyításával, elhagyásával, esetleg a fekete helyett másik árnyalat választásával máris üdébb összhatást érhetsz el.

A szemöldöknek szín kell!

Az őszülés teljesen egyéni folyamat: van, akinél már huszonéves korban elkezdődik, míg mások a negyedik ikszig csak hírből hallanak róla. A haj mellett a szemöldököt is érinti, amely ugyanolyan fakóvá válhat.
Mivel azonban a szemöldök egyfajta keretet ad az arcnak, nem szabad megengedni, hogy „eltűnjön”. Erre a célra készült ceruza vagy por használatával célszerű fölfrissíteni a színét, de ha gondolod, tartós festéssel is próbálkozhatsz.

„Vérző” száj? Inkább ne!

A kozmetikusok vérző szájnak nevezik azt a jelenséget, amikor az élénk színű rúzs nem egyenletesen kopik az ajkakról, hanem a szájkörnyéki függőleges ráncokban megülve díszeleg.
Ez nem túl szép látvány, de szerencsére van rá megoldás.
Amennyiben sminkelés előtt krémmel hidratálod az érintett részt, valamint a rúzs alá fölkensz egy réteg ajakápolót, jó eséllyel a helyén marad a rúzsod.

Mindig csókos ajkak

A legjobb smink sem képes ellensúlyozni a cserepes ajkak érzését és látványát, éppen ezért elkerülhetetlen a folyamatos ápolás. Válassz olyan ajakbalzsamot, ami shea vajat, vazelint vagy E-vitamint tartalmaz!
Jó, ha olyan termékre esik a választásod, amely UV-védelmet is nyújt, hiszen a káros sugarak éppúgy fenyegetik az ajkad, mint a többi bőrfelületet. Ha tehát sosem hagyod kiszáradni a szád, már meg is előzted a problémát.

Hófehér fogak

Tudtad, hogy a televíziós valóságshow-k és tehetségkutató műsorok versenyzőit szinte legelőször a fogorvoshoz cipelik? A szalonképes mosoly ugyanis minden egyéb külsőségnél jobban számít.
Látogass el te is a dokihoz egy alapos tisztítás kedvéért! Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, esetleg kávé vagy dohányzás okozta elszíneződéssel küzdesz, számos otthoni és professzionális lehetőség közül választhatsz, a szódabikarbónától kezdve a lézeres eljárásig.

Viszlát, karikás szemek!

Mielőtt bármilyen kozmetikummal próbálnád elrejteni a sötét karikákat, dőlj hátra tíz percre egy-egy uborkaszelettel vagy nedves kamillatea-filterrel a szemeden! Ezután jöhet a jól bevált szemkörnyék-ápolód, majd rá az alapozó és a korrektor.
A karikák sajnos részben genetikai hajlamtól függnek, ám elegendő alvással és megfelelő ápolással sokat tehetsz ellenük.

Napszemüveg, a jolly joker

A divatos keretbe foglalt lencsék nemcsak attól védenek meg, hogy egy hosszú éjszaka után bárki lássa a megviselt tekinteted. Segítenek megőrizni a szem és a szemkörnyéki bőr épségét is, hiszen az UV-sugarak óriási veszélyt jelentenek a látásodra. Ráadásul a szarkalábak és a bőrrák kialakulását is ösztönzik!
 
A vonzó megjelenés titka, hogy harmóniában legyél önmagaddal, illetve a koroddal. Semmi rossz nincs abban, ha egy picivel fiatalabbnak szeretnél látszani, amíg ez a törekvésed egészséges keretek között marad, és az örök ifjúságot hozó bölcsek kövének kutatása nem nehezedik teherként a válladra minden áldott nap.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást