Háztartás / Otthon

5 + 1 ügyes tárolási tipp, ami nem kerül semmibe

5 + 1 ügyes tárolási tipp, ami nem kerül semmibe

A legtöbb használati tárgyunk olyan, hogy nem feltétlenül szeretnénk állandóan szem előtt látni, azonban nem mindig könnyű nekik helyet találni a lakásban. A szatyrok, műanyag dobozok szintén olyan tárolók, amik hasznosak ugyan, de nem dekoratívak. Bizonyos esetekben viszont olyan stílusos tárolóhelyek vannak pont az orrunk előtt, amiket eddig észre sem vettünk. Az alábbi hat tárolási tipp nemcsak ügyes, hanem ingyen is van.

A fontos papírokat rejtsd el a könyvespolcon

Ha a hivatalos papírok csak gyűlnek és gyűlnek, neked meg nincs helyed egy irattartó szekrény számára, rejtsd el szem elől a dokumentumokat a könyveid segítségével. Először rendezd el az irataidat, külön csoportosítva a lakással, adóval, munkával, stb. kapcsolatos papírokat, majd tedd őket gondosan felcímkézett borítékba, azt pedig csúsztasd a könyvek mögé. Így mindig kéznél vannak, viszont nincsenek szem előtt. 

 

 

 

A lepedőket tárold párnahuzatban

Nincs ágyneműtartód, vagy nincs benne elég hely? Nem probléma. Hajtogasd össze szorosan a lepedőt és a takaróhuzatot, majd szépen helyezd be a garnitúra párnahuzatába, így egy takaros kis csomagot kapsz. Ezzel a módszerrel nemcsak helyet spórolsz, de az összetartozó ágyneműk sem kallódnak el vagy keverednek össze. 

 

 

Bőrönd, mint gardrób

A bőrönd olyan tárgy, amit évente csak pár alkalommal veszünk igénybe, így mindenképpen érdemes akkor is „munkára fogni”, mikor nem használjuk, főleg egy olyan lakásban, ahol minden négyzetméter kincset ér. Egy üres bőrönd nagy helyet foglal és ha üresen áll, szinte luxus, amennyi helyet elvesz a lakásból.

Arra viszont tökéletesen alkalmas, hogy a szezonon kívüli ruháidat benne tárold.

Akár az ágyad alatt, akár egy szekrény mélyén vagy tetején tartod a bőröndöd, remekül kihasználható tárolóhelyet kapsz. Télen a nyári ruháidnak lesz méltó helye, nyáron pedig a télikabátodnak. 

 

 

 

Csizmába zokni és harisnya

Nyáron a fiókokban a vastag téli zoknik és harisnyák helyét átveszik az úszódresszek és bikinik. Ilyenkor nyugodtan tárold előbbieket a téli csizmáidban vagy bakancsaidban. De a csizma magas szára nemcsak harisnyát rejthet: egyesek újságot tekernek bele, ami dupla haszon, hiszen nemcsak a kedvenc magazinjaid tudod így praktikusan tárolni, hanem még a lábbeli sem veszít a formájából. 

 

 

Cipősdoboz mint fiókrendszerező

Nincs szükség drága fiókrendszerezőkre, mikor a megoldás az orrunk előtt hever. A cipősdobozok teteje kemény, de jó minőségű, vastag papírból készül, ami tökéletes arra, hogy fakkokra osszunk vele egy fióknyi területet. Remekül működik, akár a smink kellékeid, írószereid vagy bármi más kisebb méretű holmit szeretnél rendezetten tárolni. Ha nagyon széppé szeretnéd varázsolni, vond be csomagolópapírral. 

 

 

A táskáidat tedd egymásba

Egy nőnek a cipőkön kívül még a táskák halmozása okozhat tárolási-gondot, de hát nincs mese, táskákra egyszerűen szükségünk van és kész. A többféle méretű tatyókra gondolj úgy, mintha matrjoska babák lennének: a „clutch”, azaz a kis retikül mehet a közepes táskába, majd az egy nagyobba – például  strandtáskába – és így tovább, a végén pedig teheted az egészet egy nagy sporttáskába.

Amennyiben táskáid dekoratívnak találod, nyitott tárolókban is tarthatod őket, mint a lakás díszei.

Ha tovább szeretnéd fejleszteni tárolási képességeidet, próbáld meg egymáshoz közel csoportosítani a szekrényben a hasonló színű kiegészítőket, vagy azokat a cipőket, táskákat, kabátokat, amiket együtt szoktál hordani, így időt is spórolsz majd öltözésnél. 

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást