Túlzott intimitás, avagy mennyire engeded közel a párodat

Túlzott intimitás, avagy mennyire engeded közel a párodat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Túlzott intimitás, avagy mennyire engeded közel a párodat

Egy jó kapcsolatban vajon tényleg nincsenek titkok? A kapcsolaton belüli intimitás nagyon szép és elengedhetetlen dolog, de van néhány olyan túlkapás, amellyel a hosszú távú stabilitás esélyeit sokszor inkább csak rombolni tudjuk.

Kártyakódok

Egyik legjellemzőbb túlkapás az, ha a pár tagjai ismerik a másik adataihoz tartozó jelszavakat és azonosítókat. Természetesen egy hosszú távú kapcsolatnál mások a szabályok, ahol már közös akár a bankszámla is, de a kapcsolat elején különösen fontos, hogy ne a kódjaink elárulásával próbáljuk meg bizonyítani odaadásunkat a másik felé.
Különösen nem jó, ha mi kérjük ezt a másiktól, mivel nagyon negatív képet festhetünk vele saját magunkról.

Azonosítók

A levelezéshez, közösségi oldalakhoz való belépési azonosítók és kódok szintén jobb, ha inkább megmaradnál annál, akié volt eredetileg.
Gondoljunk bele, hogy egyrészt semmi nem indokolja, hogy más nevében lépjünk be bárhova, másrészt pedig egy esetleges szakítás után még nagyon sok kellemetlenséget tud okozni egy ilyen intimitást jelképezni szándékozó, régi gesztus.

WC-használat

A WC egy tipikusan olyan terület, ahol általában az emberek szeretnek egyedül lenni. Ez nem véletlen és éppen ezért nem érdemes erőltetni, hogy a másik fél legyen tanúja életünknek ezen részének is.
A neveltetés, a belénk nevelt prüdéria sok kellemetlen helyzetet teremthet, ezért inkább ne így próbáljuk megmutatni, hogy a másik mennyire része az életünk minden egyes szakaszának és mi se karajunk jelen lenni minden pillanatban.

Barátnők titkai

Különösen nőkre jellemző, hogy a barátnőikkel történteket részletesen megosztják a párjukkal. Kérdés, hogy a barátnők ezzel tisztában vannak-e, de az alapszabály mégiscsak az, hogy ha ránk bíznak egy titkot, akkor azt azért mégsem RÁNK bízták.
Tiszteljük meg a másikat azzal, hogy megtartjuk a titkát, és a titoktartás megfogadása után nem terjesztjük azonnal a párunknak – akivel a barátnő valószínűleg egy társaságban is lehet.

Telefonok felvétele

Egymás telefonjának felvétele természetesen megegyezéstől függ. Elképzelhető azonban (főleg fiúknál), hogy nem szeretnék, hogy a másik a telefonjukhoz nyúljon, ezért hiába közös ismerős hív, attól még jobb, ha nem mi vesszük fel a telefont.
A telefon sok ember intim szférájának a része, amit valószínűleg nem érdemes megsérteni egy egyszerű telefonhívás miatt.

SMS-ek megnézése

A telefonhasználat másik jellemző területe az sms-eké. Jobb, ha csak úgy érdeklődésből nem nézzük meg a másik telefonján tárolt sms-eket, hiszen még az is lehet, hogy félreértünk egy régi levelet, vagy nem tudjuk, hogy ki is küldte azt valójában.
Ha alap nélkül gyanúsítjuk meg a másikat arra hivatkozva, hogy megnéztük a telefonját, azzal jó eséllyel a kapcsolat bizalmi jellegét ássuk alá – akár végleg is.

Titkok és intimitás

Sokszor nehéz meghatározni, hogy melyik cselekedetünk fér bele a kapcsolatba, és melyik vezethet még több problémához. Érdemes ezért az elején tisztázni a szabályokat, hogy azok mindekét fél számára egyértelműek legyen.
Az pedig, hogy mindenkinek vannak titkai, nem jelent feltétlenül negatív dolgot. Titkok mellett még lehet boldog és intim egy kapcsolat – azok megsértése mellett azonban már aligha.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!