Trükkök, amikkel a betörők bejutnak az otthonodba: így előzd meg

Trükkök, amikkel a betörők bejutnak az otthonodba: így előzd meg

Címlap / Otthon / Háztartás / Trükkök, amikkel a betörők bejutnak az otthonodba: így előzd meg

Létrával

Míg a bejárati ajtó biztonságáról a legtöbben gondoskodnak, sokan megfeledkeznek arról, hogy a betörők nem feltétlenül a legegyértelműbb bejáraton érkeznek.

Ha van olyan ablakod, ami egy kevésbé forgalmas területre – például parkra, zsákutcára – néz, akkor a betörők számára ez maga a kihagyhatatlan lehetőség. Akár létrát is hoznak magukkal, hiszen ahol nem figyelnek a szomszédok, ott sokkal több időt szánhatnak a bejutásra. Így ami számodra fel sem merül lehetséges bejáratként, az könnyen az otthonod leggyengébb pontjává válhat.

Ügyelj rá, hogy ne csak az ajtók, az összes nyílászáró jól záródjon, és ne lehessen egykönnyen felfeszíteni őket!

A kutyád nyomában

A nyomozók szerint cseppet sem ritka, hogy amíg a ház lakói nyugodtan aludtak, mert a bejárati ajtó zárva volt, egy besurranó tolvaj csendben kifosztotta a lakást a kutyaajtón keresztül bejutva. Sokan abban a hitben élnek, hogy minden bűnöző 1,80 magas és legalább 100 kiló, de az egészen apró termetű besurranók ugyanakkora kárt tudnak okozni – nem hallatlan az az eset sem, amikor a tolvaj a macska számára fenntartott apró ajtón keresztül jutott be, és ugyanitt távozott is.

Bár a nagyobb méretű értékcikkeket itt nem, a készpénzt, ékszereket, mobilokat itt is ki tudják juttatni, ha pedig a kulcs is a zárban van, kifelé már bármit kipakolnak a nyitott ajtón keresztül.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást