Trendi DIY párnahuzatok, amiktől hívogatóbb lesz a kanapéd

Trendi DIY párnahuzatok, amiktől hívogatóbb lesz a kanapéd

Címlap / Otthon / Dekor / Trendi DIY párnahuzatok, amiktől hívogatóbb lesz a kanapéd

Télen különösen jól esik bekuckózni a kanapéra – ha pedig ilyen hívogató, saját kézzel készített párnák díszítik a szófát, akkor még kellemesebb élmény lesz egy puha takaró alatt összekucorodni itt.

Jégfestés

Egy vízhatlan ládába tegyél valamilyen rácsot, például olyat, amin az edényeket szárítod.

Erre tedd rá összegyűrve a párnahuzatot, majd halmozz rá 5-6 centi vastagon jégkockákat.

A jégkockák tetejére szórj vízben oldódó festékport, majd hagyd, hogy a jég elolvadjon.

Hideg vízben mosd át a textíliát, majd kiterítve hagyd teljesen megszáradni. Vigyázz, mert amíg nedves, addig még fog a festék! Ilyen gyönyörű, színátmenetes minta lesz a végeredmény.

Csipkével, romantikusan

Ha van egy régi, kissé unalmas párnahuzatod és egy darab csipkéd – akár egy régi függönyből vagy asztalterítőből –, akkor fantáziád szerint dekorálhatod vele a párnahuzatodat.

Kicsit vintage jellegű, romantikus hangulatot idézhetsz meg ezzel, és egy szívedhez közel álló, de eddig a szekrény mélyén porosodó anyagba is új életet lehelhetsz.

Mókás szarvasok

Egy régi flaneling és egy modernebb, fényes anyag találkozásával igazán egyedi hangulatot teremthetsz, de persze rád van bízva, milyen színekből és mintákból készíted el ezt a jópofa párnahuzatot.

Ha az alap huzatot is te csinálod, a legegyszerűbb, ha boríték-huzatot készítesz – ezt még varrni sem kell, kétoldalú textilragasztóval is a megfelelő formára igazíthatod a huzatot, amire aztán rávarrhatod a sablonból kivágott mintát.

Szívhez szóló üzenet

Személyessé teheted a párnáidat, ha mindegyikre személyes üzenet is kerül. A betűsablont bárhonnan letöltheted, de akár a számítógépeden lévő szövegszerkesztőt is használhatod.

A kinyomtatott szöveg betűit vágd ki, majd a lyukas papírt használd sablonnak a kiterített huzaton. Érdemes először egy ceruzával, halványan felrajzolni a mintát, majd a papírt eltávolítva, a ceruzavonalakat követve elkészíteni a feliratot egy textildíszítő tollal.

Tartósabb lesz az eredmény, ha az elkészült és megszáradt mintát még egyszer át is vasalod.

Modern mintás

A nyomott minták nagyon divatosak mostanában, és nem is gondolnád, hogy mennyire egyszerű elkészíteni őket!

Pedig éppen azok, amiknek hangzanak: nyomott minták, amiket akár egy krumplinyomdával is elkészíthetsz, így szó szerint egy ovis is képes lenne megalkotni ezt a trendi huzatot.

Csak arra kell figyelned, hogy amíg a festékkel matatsz, a textil vízszintes felületen, és végig kifeszítve legyen, de ehhez elég, ha az asztalra rakod, és kisebb nehezékeket teszel a négy sarkára. Száradás után ezt is érdemes átvasalni, hogy tartósabb legyen a minta.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást