Új trend hódít a randik világában – ismerd fel, mielőtt hosszú időre az áldozata leszel!

Új trend hódít a randik világában – ismerd fel, mielőtt hosszú időre az áldozata leszel!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Új trend hódít a randik világában – ismerd fel, mielőtt hosszú időre az áldozata leszel!

Ha hiszed, ha nem, egyesek tréfát és sportot űznek abból, hogyan lehet a lehető legtöbb nőt becsapni a randevúzás időszakában. Akadnak, akik nem szánt szándékkal viselkednek így, de mások kifejezetten tudatosan keresik a lehetőségeket, hogy a jól bevált mintákkal újra és újra és elcsavarják mások fejét. Ilyen „trend” a curving is, ami az elmúlt időszakban különösen népszerű lett. De hogyan veheted észre még azelőtt, hogy belecsöppennél egy ilyen történet közepébe?

Mi is az a curving?

Kicsit olyan, mint a tipikusnak tekinthető női taktikázás, amit egyébként szintén nem igazán javasolnak a szakértők, legalábbis, ha komolyak a szándékaid az új kapcsolatodat illetően.

Az a lényege ennek a játszmának, hogy a férfi újra és újra felbukkan, úgy viselkedik, mintha nagyon akarna tőled valamit, de aztán folyton felszívódik.

Mintha be akarná biztosítani a helyét, azt szeretné, ha folyton rá gondolnál, foglalkoznál vele, de mindezt úgy, hogy ő kénye-kedve szerint élhesse a saját életét. Az is lehet, hogy ez a férfi teljesen elcsavarja a fejedet, és úgy érzed, hogy tulajdonképpen már össze is jöttetek, de gondol egyet, és akár napokra, hetekre is eltűnik az életedből, legalábbis korántsem lesz olyan szinten elérhető, mint ahogy azt egy rövid ideig megszokhattad.

Új trend hódít a randik világában - ismerd fel, mielőtt hosszú időre az áldozata leszel!

Már-már arra gondolsz, hogy baja esett, vagy valamilyen családi problémája akadt, amikor újra megjelenik, és úgy viselkedik, mintha mi sem történt volna. Ha esetleg kérdőre vonod, gond nélkül eltereli a beszélgetést azzal, hogy még nem kész veled megosztani, vagy esetleg bűntudatod generál, mondván, hogy miért nem a jelennel foglalkoztok és élvezitek a pillanatot, ha már egyszer megadatott…

Szándékos vagy nem?

Természetesen nem mindenki alkalmazza tudatosan ezt a technikát, és egyszer talán még elnézhető, ha valaki így viselkedik. Hiszen tényleg állhat családi probléma, vagy egy félig-meddig lezáratlan kapcsolat a háttérben, és megeshet, hogy a férfi elbizonytalanodott akkor, amikor közelebb kerültetek egymáshoz.

Azonban, ha ez a helyzet hosszú távon fennáll, akkor teljesen egyértelmű, hogy a férfi szándékai nem komolyak veled kapcsolatosan, hanem – az új kifejezéssel élve – ő is a curving-technikát veti be azért, hogy magához láncoljon. Mivel egyszerre elérhetetlen és lehengerlően sármos, szörnyen nehéz neki ellenállni. Sajnos ezzel ő pontosan tisztában van, és nincs is oka rá, hogy ne éljen az elé tárulkozó lehetőségekkel. Hiszen minden adott a boldogságához: van egy (de általában több) nő az életében, akihez akkor megy, amikor csak kedve tartja, akkor találkozik vele, amikor éppen unatkozik, és semmivel sem kell elszámolnia. Melyik önállóságát őrző férfi ne vágyna erre?

Miért olyan rossz?

A curving sajnos még annál is rosszabb, mint amikor valaki „angolosan” lép ki egy félig megkezdett kapcsolatból, hiszen az a fájdalom nem ismétlődik újra és újra, hanem egyszeri. A curving azonban azt feltételezi, hogy ezt a traumát és szituációt többször át kell élned.

Ennek megvan az a veszélye, hogy akár hosszú hónapokat, esetleg éveket is áldozhatsz arra a férfira, aki egyáltalán nem érdemli meg a figyelmedet.

Külső szemlélő számára már az is érthetetlen, miért enged valaki vissza akár másodszor is egy ilyen férfit az életébe, de ezekben az emberekben a legtöbbször van valami megfoghatatlanul vonzó és ellenállhatatlan – különben nyilvánvaló, hogy nem kapnának egy esélyt sem. Már eleve megfogják a nőket azzal, hogy titokzatosak, és többnyire az ágybeli teljesítményükre sem lehet panasz.

Új trend hódít a randik világában - ismerd fel, mielőtt hosszú időre az áldozata leszel!

Az már csak hab a tortán, hogy a többség a jót feltételezi a másikról, és ha vannak érzelmek a háttérben, akkor sokkal könnyebb hinni, mint akkor, ha egyáltalán nincsenek. Emellett a legtöbb nő úgy van vele, hogy ha nem tarthatja meg örökre ezt a férfit magának, akkor legalább annyit szakít belőle, amennyit lehet: jobb híján sokan megelégszenek az alkalmankénti találkákkal, amiket sajnos nem ők irányítanak.

Vajon később tudnál bízni benne?

Ezzel az egésszel tehát az a gond, hogy nincs jövője egy olyan kapcsolatnak, amiben az egyik fél már-már hobbiszinten űzi az eltűnés és felbukkanás fájdalmas játszmáját.

Ha bármikor is komolyra fordulnak köztetek a dolgok, akkor sem fogod sosem úgy érezni, hogy nyugodtan hátradőlhetsz és megbízhatsz benne, mindig attól fogsz félni, mikor lép ki a kapcsolatotokból, mikor tűnik el újra nyomtalanul.

Nem sok bizalmat ad az sem, hogy sosem tudod meg, mit csinált akkor, amikor szó nélkül lelépett, hiszen azt mond, amit akar – azt már bebizonyította, hogy hazudni kiválóan képes.

Mivel az ilyen férfiak sajnos nem éppen a nyílt kommunikációról híresek, a velük folytatott kapcsolat hosszú távon aligha jövedelmező, hiszen minden tartós, komoly viszony alapja a kompromisszumkészség és a sok-sok beszélgetés. Kérdéseket vet fel az is, egy ilyen férfi mennyire képes elköteleződni valaki mellett, de a legnagyobb talány az, hogy te részt kívánsz-e venni ebben az egészben.

Akárcsak a többi randi-játszma, a curving is csak akkor működőképes, ha te is aktívan részt veszel benne. Ha nem csak ő válik elérhetetlenné, hanem te is így teszel, máris véget ér ez az igazságtalan és fájdalmas játék.

Képek forrása: deagreez1/Depositphotos.com, prostooleh/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást