Tömegek hagyják ott a munkahelyüket, világszerte

Tömegek hagyják ott a munkahelyüket, világszerte

Címlap / Hírek / Tömegek hagyják ott a munkahelyüket, világszerte

A Microsoft világszerte több mint 30 000 munkavállalót megkérdező felmérése azt mutatta, hogy a munkavállalók 41%-a fontolgatja idén a felmondását vagy a szakmája megváltoztatását. A Personio HR szoftvercég tanulmánya szerint pedig az Egyesült Királyságban és Írországban dolgozó munkavállalók 38%-a tervezi, hogy kilép a a következő hat hónaptól egy évig terjedő időszakban.

Csak az Egyesült Államokban áprilisban több mint négymillió ember hagyta abba a munkáját – derül ki a Munkaügyi Minisztérium összegzéséből. Ez a nyilvántartás legnagyobb csúcsa.

Számos oka van annak, hogy az emberek változást keresnek. Néhány munkavállaló számára a járvány a prioritások elmozdulását váltotta ki. Arra ösztönözte őket, hogy keressék az „álommunkát”, vagy szülőként inkább otthon maradjanak. De sokak számára a távozásról szóló döntés annak az eredménye volt, ahogyan a munkáltatójuk bánt velük a járvány idején.

Tömegek hagyják ott a munkahelyüket
Inna Dodor/istockphoto.com

A BBC-nek megszólaló középiskolai tanár például azt mondta, aggódott a biztonsága miatt, jelentősen megnőtt a munkája miatti stressz és a terhelés. Közben egyszerre próbált személyesen és online is órákat tartani. A legrosszabb mégis az volt, hogy úgy érezte, problémáival nem törődnek, sőt meg sem hallgatják őket.

A tanár végül úgy döntött, hogy bármennyire sajnálja is, hogy ott kell hagynia a diákjait, a saját mentális jóléte érdekében teljesen másik pályát választ magának, és ott hagyta a katedrát.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást