Így töltsd fel magad jó energiákkal – Az ősz erre ideális!

Így töltsd fel magad jó energiákkal – Az ősz erre ideális!

Címlap / Életmód / Egészség / Így töltsd fel magad jó energiákkal – Az ősz erre ideális!

Nem véletlen, hogy a költőket, művészeket az ősz annyiszor megihlette, hiszen bódítóan szép látványt nyújt a színes falevelekkel teli táj és a lélekben is egészen érdekes változások zajlanak. Töltődj fel a természet energiáival! Csodálkozz rá ennek a fantasztikus évszaknak a szépségeire és tedd teljesebbé a mindennapokat ezzel a néhány kellemes tevékenységgel.

Neked van töltekező zugod?

A természet levedli nyári szép ruháját és ebben az átalakulásban minden szín és árnyalat olyan megkapó! Lásd meg ennek a csodás változásnak a szépségét úgy, hogy keresel egy kedves kis helyet, ahol le tudsz ülni egy padra és csendben elmerenghetsz a dolgaidon.

A töltekező zugok azért nagyon szuperek, mert ide kiléphetsz a hétköznapok forgatagából, gondjaiból és csak magadra és a természetre fókuszálhatsz. Kitisztul a fejed, az illatok, madarak hangja és a színek vidámsággal töltenek el. 

Nem várt lelki béke séta közben

A fákból áradó energia stresszoldó hatású. A japánok például mélyen hisznek az erdők gyógyító erejében. Azt vallják, hogy a sétálás kitisztítja és rendszerezi a gondolatokat. Az erdőkben barangolás élesíti az érzékeket is. Olyasmikre lehetsz figyelmes elmélyült sétáid során, amik fel sem tűnnének a rohanós mindennapokban. Önmagadban is elmélyülhetsz.

Én most sajnos egy nyomasztó időszakon vagyok túl és rengeteget segített a lelki felépülésemben, hogy erdőkben, csendes kis utcákban, tavak, patakok mellett sétálgattam. Érezni lehet, hogy egy belső béke költözik ilyenkor az emberbe. Jó szívvel ajánlom, hogy bóklássz kicsit az őszi avarban!

Vedd körül magad a természet kincseivel

Az erdőkből gyűjtött ágak, kis botok, falevelek, termések remek alapanyagul szolgálhatnak egyedi lakásdekorációkhoz. Ha a pároddal vagy a családdal indultok a természetbe, mindenképpen hozzatok magatokkal valamit.

Érzések és élmények köthetőek majd ezekből a termésekből, levelekből készült dekorcuccokhoz. A faágakat például dekorfestékkel ízlésesen lefestheted, lefesthetitek és vázában nagyon jól mutatnak. Préselt falevelek felhasználásával klassz fali képeket készíthetsz, készíthettek akár a gyerkőcökkel is.

Fotózd le az ősz szépségeit!

A telefon biztosan ott lapul majd a zsebedben a kirándulás, barangolás és természetjárás alatt is, így kapd elő és készíts vidám fényképeket! Örökíts meg mókás, kedves pillanatokat! Fotózz madarakat, hulló faleveleket, mókusokat, sünöket!

Feküdj az avarba, ölelj át egy fát, öltözz a falevelek színeihez és kérd meg a párod vagy a barátnődet, hogy csináljon pár jópofa képet.

A sötétség nem ok az ellustulásra

Korán sötétedik, hosszabbak az esték, jólesik bekuckózni egy forró kakaóval a takaró alá. Előkerülnek a nasik, indulnak az otthoni sorozatmaratonok, közben lehet, hogy elfelejted, hogy kint, a friss levegőn is mennyi impulzus érhetne.

A fizikai aktivitás fontos ahhoz, hogy a szellemedet és a testedet is fitten tartsd!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást