Így készül a tökéletes lágytojás! Életre szóló trükk

Így készül a tökéletes lágytojás! Életre szóló trükk

Címlap / Életmód / Receptek / Így készül a tökéletes lágytojás! Életre szóló trükk

Milyen állagúra és hány percig főzzük a tojást, hogy a szervezetünk számára a legegészségesebb legyen? Mit tegyünk, hogy a forró vízben ne repedjen meg a tojáshéj? Hogyan lehet tökéletesen meghámozni egy tojást? Milyen a friss tojás? Ezekre a kérdésekre választ kapsz, ha elolvasod cikkünket!

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

istockphoto.com / bhofack2

Hogyan előzzük meg, hogy a tojások a forró vízben összetörjenek? 

1. A hűtőszekrényből kivéve ne forrásban levő vízbe dobjuk bele, hanem óvatosan helyezzük a felmelegítendő vízbe, és az 5 percet a forrás kezdetétől számoljuk, amikor a víz még csak pezseg, de nem lobog. Ebben az esetben összesen 8-9 percig van a tojás a vízben. Ha mégis forró vízbe szeretnénk tenni, akkor körülbelül fél órával hamarabb vegyük ki a hűtőszekrényből, hogy egy kicsit felmelegedjen, vagy meleg vízben mossuk meg.  

2. A főzővíz lepje el a tojást, hogy minden része megfőjön.   

3. Tegyünk sót a vízbe, mert akkor a héj nehezebben reped meg, és könnyebb lesz meghámozni, mert a héjdarabok nem tapadnak rá a fehérjére.   

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!