Tojáspuding zöldsalátával

Tojáspuding zöldsalátával

Címlap / Életmód / Receptek / Tojáspuding zöldsalátával

Igen laktató étel, mert a recept húst és sajtot is tartalmaz. Salátával kiegészítve nagyon egészséges. Nemcsak reggelire, hanem egyéb főétkezések alkalmával is fogyaszthatod.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 5 egész tojás
  • 20 dkg tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg sonka
  • 4 evőkanál ementáli sajt reszelve
  • zöld salátakeverék
  • olívaolaj
  • snidling aprítva
  • petrezselyem aprítva

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokosra. Válaszd szét a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával verj kemény habot, majd óvatosan, nehogy összetörjön a hab, keverd hozzá a lisztet és a tejszínt is.

A sonkát vágd fel apróra, és a reszelt sajttal együtt keverd bele a masszába. Az aprított snidlinget és petrezselymet is tedd bele. Végül oszlasd szét egy kivajazott felfújt formában. Állítsd a formát vízfürdőbe, és süsd kb. 45 percig. A salátát szedd ki tányérokba, és rakd mellé a tojáspudingot. 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!