Jó kis kenyérre valót kínálok most neked. A tojáskrémet feta sajttal és póréhagymával ízesítettem, markáns karaktert adva neki. Sót nem használtam, hisz a feta elég sós.
A tojás ideális összetételű táplálék az ember számára, hiszen gazdagon tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat. D-vitaminban gazdag, amely ritkán fordul elő élelmiszereinkben.
A tojás zsírban szegény, 40-féle fehérjét, 18-féle aminosavat, rezet, vasat, cinket, lecitint, jódot, cinket, B12-vitamint tartalmaz. Egy tojás energiatartalma 75 kcal, a fehérje 16, a sárgája 59 kcal.
Hozzávalók:
- 4 főtt tojás
- 10 dkg feta sajt
- 5 evőkanál sovány tejföl
- bors
- 2 cm-nyi póréhagyma
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd egy tálkában villával összetörjük.
A tojáshoz keverjük a feta sajtot és a tejfölt. 1-2 tekerésnyi borssal ízesítjük. A póréhagymát apróra vágva adjuk hozzá. Alaposan összekeverjük a krémet.
A tojáskrémet csinos tálkában kínáljuk.