A hagyma egy roppant hasznos konyhai alapanyag, de sokan vannak, akik a jellegzetes illata miatt csak kis mennyiségben, vagy szinte egyáltalán nem fogyasztják. Pedig a magyar konyha egyik legnépszerűbb hozzávalójáról van szó, ami túl azon, hogy feldobhatja a pörkölt vagy a gulyás ízét, de például egy ínycsiklandó hagymás rostélyos is készülhet belőle, sok egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Pontosan ezért függetlenül attól, hogy milyen jellegű ételeket fogyasztasz a legszívesebben, vagy hogyan állsz az illatához, azzal csak nyerhetsz, ha több teret adsz neki az étrendedben.
1/5 Antioxidánsokban gazdag
Ha csak annyit hallunk, hogy antioxidánsok, sokan máris csupa jó dologra gondolunk, és ez a hagyma esetében is így van: tele van ugyanis jótékony vegyületekkel, köztük flavonoidokkal is, amelyek gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek. Mi több, 25-nál is több flavonoidot is tartalmaz, így minden kétséget kizáróan ott a helye az étrendünkben. Rendszeresen, és nem csak egy csipetnyi mennyiségben fogyasztva ezek a vegyületek segíthetnek megvédeni az olyan krónikus betegségektől, mint a különféle rákfajták vagy a cukorbetegség.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!