Titkok a soha meg nem betegedő emberektől

Titkok a soha meg nem betegedő emberektől

Címlap / Életmód / Egészség / Titkok a soha meg nem betegedő emberektől

Egyes emberek soha nem betegednek meg, legalábbis évtizedekig nem. Soha nem látjuk őket szipogni, nem kapar a torkuk és nem szedik a gyógyszereket.

Csodálatos, ugye? Ilyen emberek valóban léteznek, és nem is ritka. Utána néztünk mit ajánlanak azok, akiket messziről kerülnek a betegségek. Biztos te is ismersz olyan embereket, akik soha nem hiányoznak a munkahelyről, nem panaszkodnak az egészségükre, mert nincs rá okuk.

Egy amerikai író, Gene Stone, könyvet is írt ezekről az emberekről, le próbálta rántani a leplet a meg nem betegedés titkáról. Kutatásai során néhány igen meglepő dologra jött rá, amellyel egyes emberek védekeznek a fertőzések ellen. Ha szeretnéd megőrizni egészségedet és erős immunrendszeredet ebben a szezonban is, érdemes átfutni ezt a pár tippet.

Vegyünk egy hideg zuhanyt
Őrültségnek hangzik, ugye? De a kutatások azt bizonyítják, hogy a hidegebb zuhany növeli a fehérvérsejtszámot, amely segítséget nyújt a betegségek azonnali legyőzésében.

Sport
Az egészséges test a rendszeres mozgással csak erősödik, kevésbé lesz fogékony a körülötte levő fertőzésekre, ráadásul az állóképesség is jelentősen javul. Azok az emberek, akik fizikai munkát végeznek nap mint nap, erősebb védekezőképességgel rendelkeznek, mint az ülőmunkát végző, bezárt levegőn dolgozó egyének.

Nálad milyen módszer válik be?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást