8 tipp az olcsó gyerekszoba dekorációhoz

8 tipp az olcsó gyerekszoba dekorációhoz

Címlap / Otthon / Dekor / 8 tipp az olcsó gyerekszoba dekorációhoz

Ha gyermek érkezik a családba, vagy épp költözik a család és ezért a gyerekek új szobát kapnak, mindig felvetődik a kérdés, hogy hogyan rendezzük be szépen, de gazdaságosan.

Rengeteg lehetőségünk van, ha szép, ízléses szobát szeretnénk, de ezek általában elég költségesek. Ha kevesebb pénzből szeretnénk megoldani a szobák berendezését, akkor talán a legjobb párosítás, ha egyszerűbb bútorokat választunk, és inkább a dekorációval próbáljuk színesíteni a szobát.
Ha tudjuk, a díszítés minél nagyobb részét próbáljuk magunk végezni, és ha lehet, vonjuk be gyermekünket is. Lényegesen nagyobb élmény lesz később a közösen gyártott díszekkel töltött idő, mintha ugyanezt az időt vásárlással töltöttük volna.

Égbolt a falra/plafonra

Nagyon sok gyerekszobában látható, kifejezetten ötletes és közkedvelt díszítési megoldás. Nem kell mást tennünk, csak olyan papírt venni, amelyik sötétben foszforeszkál egy ideig. Ezekből a lapokból otthon vágjunk ki különböző méretű csillagokat és egy Holdat.
Ezeket ragasszuk fel a plafonra elszórtan, figyeljünk, hogy a gyerekágyból a gyerek jól rálásson az egyes elemekre. Este, ha lekapcsoljuk a villanyt, olyan lesz, mintha az éjszakai égboltot látná gyermekünk. Akár éjszakai világításnak is kiváló, ami magától elalszik, miután elaludt a gyerek.

Fotók

Ha személyre szólóan akarjuk díszíteni a gyerek szobáját, akkor keressünk elő néhány olyan fényképet, amelyikre mi is és a gyerek is szívesen emlékszik. Legyen ez egy születésnap, vagy rokonokkal töltött ünnepség vagy bármi, amin vidámak vagyunk.
Válasszunk ki ezekből a fotókból 4-5-öt, és tegyük őket színes keretbe, majd tegyük fel ezeket a falra, akár kicsit rendezetlen módon is. Csináljunk egy kis sarkot, ahol ezek a képek függenek, és ahova néha odamehetünk, ha szeretnénk felidézni egy régi emléket. 

Falvédő

Rengeteg gyönyörű, gyerekszobába való falvédő kapható, a legjobb és legegyénibb mégis az, amelyet mi magunk készítünk. Tervezzünk meg és készítsünk egy színes, vidám falvédőt a gyerekágy vagy a játszó rész mögé a falra.
Igazi meghatározó dísze lesz a szobának, és mi is büszkék lehetünk magunkra, hogy a saját kezünkkel készítettük. 

Kép forrása: ikeafamilylive.com

Falmatricák

Az egyik legmutatósabb dekorációs lehetőség. Ezek a bárhova felhelyezhető díszítések bármikor cserélhetőek, így követik a gyerek érdeklődését és növekedését is. Ha levesszük őket, a fal nem sérül meg, semmilyen nyomot nem hagy. Vehetünk például azonos mintákat vagy figurákat és tehetjük őket akár a bútorokra is.
Ezzel azt a hatást érjük el, hogy egységes képe lesz a szobának. Rengeteg témában, színben, mintában és méretben kaphatóak, így könnyen választhatunk belőlük ízlésünk szerint. Gyermekünket kérdezzük meg, hogy hova melyiket szeretné, és hagyjuk, hogy az ő véleménye is érvényesülhessen. 

Függöny

Néhány ezer forintból vehetünk bármilyen mintájú vagy témájú dekorációs függönyt. Ha otthon meg tudjuk varrni, akkor különösen olcsó megoldás számunkra a függönykészítés.
Törekedjünk az egységességre a szobán belül, így a függöny mintájának válasszunk a szobában már jelen lévő motívumot. Ha például meseszereplők vannak a falakon, akkor olyan függönyanyagot vegyünk, ami témában szintén illik ehhez. 

Babzsák

Nagyon praktikus és mutatós, fiatalos, ráadásul kényelmes darab. Akár a legkisebb gyerekek szobájába is tehetjük, hiszen őt is beletehetjük szemlélődni, vagy akár aludni is, ha mellette maradunk.
Nagyobb gyerekek szobájába kifejezetten ajánlott: olvasásra, beszélgetésre, vendégek leültetésére kiválóan alkalmas. Rengeteg színben és mintával kapható, amit ha összeegyeztetünk a szoba többi elemével, akkor egy domináns bútordarabbal gazdagítjuk a berendezést, miközben megőrizzük az egységes képet is. 

Kép forrása: Kika ülőzsák

Képek

Egyszerűen csak fogjunk meg néhány rég elolvasott gyerekújságot vagy magazint és vágjunk ki belőle néhány képet, amelyik a gyerek kedvenc mesefiguráját ábrázolja. Tegyük ezeket színes keretbe, és helyezzük fel a falra.
Ha igazán egyediek szeretnénk lenni, akkor szerezzünk be festetlen képkeretet és fessük be olyanra, amilyenre csak akarjuk. Ha gyerekünket érdekli és már van annyi idős, hogy tudjon segíteni, akkor csináljuk közösen. Mindannyiunknak többet fog jelenteni így egy közösen megcsinált kép a gyerekszoba falán.  

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást