A kedvenc receptünk

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt,
- 16 dkg porcukor,
- 6 dkg sütéshez való margarin,
- 2 egész tojás,
- 2 nagy evőkanál méz,
- fahéj, szegfűszeg, ánizs, vagy mézeskalács fűszerkeverék,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna.
Az összes hozzávalót egybegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
Felütünk még egy tojást, majd ezzel megkenjük a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezett mézeskalácsokat, és egy adagot 180 fokra előmelegített sütőben maximum 5-7 percig sütünk. Ha kihűltek, máris díszíthetjük őket.
Tipp: Ha fémdobozba rakjuk a kész mézeskalácsot a tárolás céljából, és közéje rakunk egy szelet almát, nem fog a süti megkeményedni.
- 40 dkg finomliszt,
- 16 dkg porcukor,
- 6 dkg sütéshez való margarin,
- 2 egész tojás,
- 2 nagy evőkanál méz,
- fahéj, szegfűszeg, ánizs, vagy mézeskalács fűszerkeverék,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna.
Az összes hozzávalót egybegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
Felütünk még egy tojást, majd ezzel megkenjük a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezett mézeskalácsokat, és egy adagot 180 fokra előmelegített sütőben maximum 5-7 percig sütünk. Ha kihűltek, máris díszíthetjük őket.
Tipp: Ha fémdobozba rakjuk a kész mézeskalácsot a tárolás céljából, és közéje rakunk egy szelet almát, nem fog a süti megkeményedni.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!