Ha még kezdő vagy a mézeskalács sütés világában, vagy eddig nem dekoráltad, csak különböző kiszúrókkal szaggattad a tésztát, cikkünkből megtudhatod, mivel és hogyan érdemes dekorálni a legillatosabb adventi süteményt. Az összeállításunk végén pedig megosztjuk veled mi kedvenc mézeskalács receptünket is!
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/6 A kedvenc receptünk
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt,
- 16 dkg porcukor,
- 6 dkg sütéshez való margarin,
- 2 egész tojás,
- 2 nagy evőkanál méz,
- fahéj, szegfűszeg, ánizs, vagy mézeskalács fűszerkeverék,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna.
Az összes hozzávalót egybegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
Felütünk még egy tojást, majd ezzel megkenjük a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezett mézeskalácsokat, és egy adagot 180 fokra előmelegített sütőben maximum 5-7 percig sütünk. Ha kihűltek, máris díszíthetjük őket.
Tipp: Ha fémdobozba rakjuk a kész mézeskalácsot a tárolás céljából, és közéje rakunk egy szelet almát, nem fog a süti megkeményedni.