Ha még kezdő vagy a mézeskalács sütés világában, vagy eddig nem dekoráltad, csak különböző kiszúrókkal szaggattad a tésztát, cikkünkből megtudhatod, mivel és hogyan érdemes dekorálni a legillatosabb adventi süteményt. Az összeállításunk végén pedig megosztjuk veled mi kedvenc mézeskalács receptünket is!
2/6 Fehér cukormáz
A mézeskalács már önmagában is egy gyönyörű sütemény az aranyszínűre sült tésztájával és a sötét fűszerpöttyökkel, ezért érvényes rá a kevesebb néha több dekorációs elv.
A legszebb mézeskalácsokat úgy készítheted el, ha egy-két tojásfehérjét porcukorral és egy kis citromlével kemény habbá versz, és ezt habzsák vagy vékony pálcák, ecsetek segítségével viszed fel a süteményre.
A mézeskalácsot díszítheted úgy, hogy ezekkel a módszerekkel egyszerűbb mintákat rajzolsz a tésztára, de bevonhatod az egész kekszet is fehér mázzal, majd ha ez megszáradt, pöttyözéses, csíkozásos technikával még egy rétegben rajzolhatsz rá mintát.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!